E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbolda vergiyi böyle kaçırıyorlar---

Futbolda vergiyi böyle kaçırıyorlar

Futbolda vergiyi böyle kaçırıyorlar
03 Temmuz 2021 - 09:25 borsagundem.com

Bazı kulüpler vergi yükümlülüğünden kurtulmak için sözleşmeye yazılan rakamları bordrolara yansıtmıyor

1 Kasım 2019'dan sonra yapılan kontratlarda, kazancı 600 bin TL'yi geçen (2021 için 650 bin TL) futbolcuların kazançları brüt üzerinden % 40 vergilendiriliyor. Ancak bazı kulüp ve sporcular bu yükümlülükten kurtulmak için farklı yollara sapıyor. Yaptığımız araştırmada, pek çok kulübün kontratlara yazılan ücretleri, bordroya yansıtmadığını ortaya çıkardı. Kulüpler böylece hem kendileri hem de sporcuların ödemeleri gereken vergi miktarını cüzi miktara çekiyor. Ayrıca pek çok ek kazanç (Prim, maç başı) bordroya yansıtılmadığı için devlet büyük vergi kaybı yaşıyor.

TAHSİLAT SORUNU
Vergi mükellefi durumundaki yabancı sporcuların ülkeden ayrılma ihtimali de vergi tahsilatını güçleştiriyor. 1 Kasım 2019'dan sonra sözleşme imzalayan, yeni vergi yasasına tabi yabancıların ülkeden beyanname vermeden ayrılmaları durumunda, maliye tahsilat için çok daha uzun ve meşakkatli bir süreçte karşı karşıya kalabilir. Çünkü bu kez vergi takibatı uluslararası düzeyde yapılmak durumunda kalacak.
(Kenan Karcı /Akşam)

Futbolcuları bekleyen vergi sürprizi!

Türk futbolunun en önemli derdi menajer ücretleri ve yüksek maaşlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldız03 Temmuz 2021 11:57

    Devlet çok yanlış yapıyor ücretlilerden büyük kesintiler yapıyor oda yetmiyor dolaylı vergilerle aldığı para ile zar zor geçiniyor. Oysa maliye görevini yapmıyor Gidin biraz ABD'yi örnek alın vergi kaçırmak enbüyük suçlardan biri yorumcular haklı sanatçılar topçular, popcular milyon dolarla oynarlarken halk sefalet içinde toplu cinnete neden olmayın sonunda fransız ihtilali gibi olmasın. Şirket sahiplerine bakıyorsun altlarındaki yüzbinlerce dolarlık arabaları bile şirket adına alıp kendi şahsi işlerinde kullanıyorlar vergi kaçırmanın başka yolu ayrıca şirket sahipleri evlerinin giderlerini bile vergiden düşüyorlar bu ABD'de olsa vay o şirket sahiplerinin haline devlet özelleştirme yapacağına bunların peşine düşsün 2010'dan beri maliye hiçbir iş yapmıyor. Halkın yakasına yapışmayı bırakıp vergi kaçıranların peşine düşülsün.

  • AhmetK03 Temmuz 2021 10:57

    En kolay parayı kazanan kesım topcu, popcu, oyuncu ama vergı odemıyorlar. Hele spor kluplerı ve futbola yapılan yatırım gunahın gunahı. Zerre basarı yok, vergısı alınmaz, yurtdısına dunya dovız cıkısı olur bir de.. tam rezıllık ve israf

  • Vahim03 Temmuz 2021 10:44

    Bence vergi alınmasın kimseden hatta dövlet maaşın belli bir kısmını yardım olarak ödemeleri dövletin hiç bir faydası kalmadı neden vergi topluyor ne yapıyor

  • İzzet BAŞ03 Temmuz 2021 10:22

    Futbolcudan, sanatçılardan vergi almayı bırak, bunlara daha çok para vermeli. Hayvani duyguları tatmin oluncaya kadar..... Televizyonları , gazeteleri, kim süsleyecek...  Halk bunların yaşantılarını seyirle vakit geçiriyor... Gündemi oluşturmak gibi görevleri var... Topluma yazık..   insanlar açlıkla uğraşıyor,  topçu ile popçu bilmem nesinin keyfi peşinde....

  • RAMO CANCAN03 Temmuz 2021 09:53

    Bizim asgari ücrettin devlet söke söke %20-25 vergi alıyor ise milyonlarca euro ücret alanlardan ve tüm yüksek kazananlardanda vergi alınmalıdır.özellikle sanatcılardan da.hepsinin yatı katı milyon dolarlık eşinin kendisinin lüks otomobilleri villaları daireleri var.ALLAH daha çok verğin ama gelir ve gider adaletide hepimizi eşit kessin.madem bu ülke bizim ise her şeyi paylaşmalıyız.