E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFutbolda servet vergisi yargıya taşındı---

Futbolda servet vergisi yargıya taşındı

Futbolda servet vergisi yargıya taşındı
17 Nisan 2021 - 17:44 borsagundem.com

Arjantin'de zenginler solcu hükümetin getirdiği servet vergisini ödememek için mahkeme kapısına koştu. Efsane futbolcu Carlos Tevez de mahkemenin kapısını çalanlar arasında yer aldı

Arjantin'de sol eğilimli hükümetin 2020 yılı Aralık ayında parlamentodan geçirdiği servet vergisini ödemek istemeyen zenginler, mahkemeye koştu. Bu kişilerden biri de ülkenin yaşayan futbol efsanelerinden Carlos Tevez oldu.

Boca Juniors forması giyen 37 yaşındaki Tevez, servet vergisinin son günü olan 16 Nisan 2021 tarihinden bir gün önce temyiz mahkemesine başvuru yaptı.

Bloomberg'e konuşan Tevez'in avukatı Juan Carlos Nicolini, mahkeme başvurusu haberini teyit ederken, başvuruda söz konusu verginin anayasaya aykırı olduğunun öne sürüldüğü aktarıldı.

Avukat Nicolini, vergiden muafiyet için 100'ü aşkın kişinin mahkemeye başvurduğunu söyledi.

HEDEFİN GERİSİNDE KALINDI
Bir süredir ağır bir ekonomik krizle boğuşan Arjantin'de tam adı ‘Büyük Servetlerin Olağanüstü Dayanışma Katkısı Kanunu' olan ve tüm dünyada geniş yankı uyandıran servet vergisi düzenlemesi, varlığı 200 milyon pesoyu aşan (2,2 milyon dolar) kişilerin servetinden yüzde 2 ila yüzde 3,5 arasında değişen miktarda tek seferlik vergi alınmasını öngörüyor.

Yaklaşık 13 bin kişiyi etkilemesi beklenen yasaya göre serveti 200 milyon pesoyu aşanlar yüzde 2 oranında, serveti 3 milyar pesoyu (32 milyon dolar) aşanlar yüzde 3,5 oranında vergi ödeyecekti.

Arjantin'de servetten vergi alınacak!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN17 Nisan 2021 18:44

    Arjantın bir türlü IMF den yakasını kurtaramadığı için bataktanda kurtulamadı gitti.Faiz bulaşan ister şahış ister ise devletler olsun hep akibetleri batak olmuştur.