E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbolda maç süresi kısalıyor mu?---

Futbolda maç süresi kısalıyor mu?

Futbolda maç süresi kısalıyor mu?
05 Mayıs 2020 - 15:59 borsagundem.com

İngiltere Premier Ligi’nde sezonun devam edebilmesi için alışılmışın dışında fikirler üretiliyor. Yoğun maç temposu nedeniyle oyuncu dernekleri maç süresinin kısaltılmasını öneriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Premier Lig'in dönüşüyle ilgili tartışmalar devam ediyor ancak İngiltere’de Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Gordon Taylor oyuncuların güvenlik konusunda "endişeli" olduğunu söylüyor. Taylor sezon yeniden başladığında yarı sürelerinin 45 dakikadan daha az tutmanın düşünülebileceğini öne sürdü.

Taylor, BBC Radio 4'un Today programına verdiği demeçte oyuncuların güvende olduklarından emin olmadan liglerin başlayamayacağını belirtti.

Premier Lig' den yapılan açıklamada ise yarı sürelerinin azaltılması fikrinin "masada olmadığı" belirtildi. İngiltere Futbol Ligi (EFL) Başkanı Rick Parry ise, "bu konuda herhangi bir tartışma olmadı" dedi, ancak dijital, kültür, medya ve spor komiteleri ortak oturumda, "Herhangi bir yaratıcı fikri ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünmüyorum" ifadelerinde bulundu.

Premier Lig, 8 Haziran tarihinde ligin devam etmesi ihtimalinden umutlu. EFL için belirlenmiş bir tarih yok. Ancak Parry, mevcut sezonun 31 Temmuz'a kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

Sürenin kısaltılması neden öneriliyor?

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Gordon Taylor, kısa takvimde oynanması gereken çok fazla maç ve oyuncuların yorgunluğuyla nasıl mücadele edileceği konusunda fikirlerini açıkladı.

Taylor BBC'ye şunları söyledi: "Geleceği bilmiyoruz. Hangi önermelerin sunulduğu, hangi fikirlerin ortaya konulduğunu bilmiyoruz. Bu öneriler daha fazla oyuncu değişikliği, oyunların her iki yarıda da tam 45 dakika olmaması, tarafsız stadyumlar olabilir”

"İdeal olarak, rekabetin bütünlüğünü korumak istiyorsunuz ve tabii ki, bu, evde ve dışarıda oynamak ve ligin askıya alınmasından önce aynı oyuncu kadrosuna sahip olmak üzerineydi.”

"Profesyonel sporda olduğunuz gerçeği, oyuncuların esnek olmasını gerektirir. İyi zamanlardan daha fazla aksiliklerle uğraşmak zorunda kalırsınız ve güçlü olmanız gerekir. Ve ben benim üyelerimin böyle olduğunu düşünmek istiyorum.”

"Süreç devam ediyor ve bu yüzden bize sadece beklemek ve görmek kalıyor. Günlük bazda bakıp ve hedeflerin ulaşılabilir olup olmadığını göreceğiz. Ama eğer denemezsek, o zaman asla başaramayız.”

"Yapılması gereken çok şey var, ama hepsinden önemli olan soru, sezon tamamlanabilir mi ve güvenli bir şekilde tamamlanabilir mi?"

İngiltere'de koronadan ölenlerin sayısı 28 bin 446'ya yükseldi

 

Galatasaray'dan Mustafa Cengiz açıklaması

 

Beşiktaş’ın 5 futbolcusu karantinaya alındı

 

Ankaragücü'nde bir futbolcunun korona virüs testi pozitif çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu06 Mayıs 2020 01:11

    maske ile oynama teklifi bile daha mantıklı ne zırvalamış

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Mayıs 2020 17:46

    Artık hiç bir şey insana zevk vermez çünkü en önemli şey hayatta sağlıklı olmak.bu virüsten sonra herkes kendilerini sorgulayacaktır.

  • salim05 Mayıs 2020 16:44

    PENALTI PENALTI,,AĞZIMDA TÜY BİTTİ SÖYLEYE SÖYLEYE,,BIRAKIN MAÇI,,PENALTI ATIŞLARI YAPIN KAPATIN SEZONU.

  • DarkNight05 Mayıs 2020 16:41

    Bu saatten sonra kimse futbol icin Para harcamaz , gidipte Receiver falan almaz.Insanlar gerceklerin farkina vardilar , artik hicbirsey eskisi gibi olmayacak.