E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFutbolda devirdiniz, inovasyona geldik---

Futbolda devirdiniz, inovasyona geldik

Futbolda devirdiniz, inovasyona geldik
14 Kasım 2015 - 05:43 borsagundem.com

Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri 3-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu yılın ‘partner ülkesi’ Hollanda

İNOVASYON (yenilikçilik) kültürünü yaygınlaştırmak için bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliklerinin ‘partner ülkesi’ Holanda’dan ilginç bir mesaj geldi. Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddebbom, “Biz daha geçen sene futbolda dünyada ilk üçteydik. Ancak, bu sene Türkiye bizi yendi ve Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan düşürdü. Halen dünyada inovasyon konusunda ilk 3 ülke arasındayız ve bu konuda Türkiye ile çok faydalı işbirliği yapacağımızı düşünüyoruz. İnovasyon haftasına çok güçlü katılacağız. Prens Maurits Van Oranje da gelecek ve bizim katılımımıza liderlik edecek” dedi. Başkonsolosu Schuddeboom, Türkiye-Hollanda bilim işbirliği mutabakatı da imzalayacaklarını vurguladı ve “Türkiye’deki kurumları inovasyon ağımıza katmayı hedefliyor ve sizin inovasyon ağınıza dâhil olmayı arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

3-5 ARALIK İSTANBUL

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki etkinlikler 3-5 Aralık’ta gerçekleşecek. İnovasyon gurularının sahne alacağı etkinliklerin önemli ayaklarından biri de 30 ülkenin inovasyon şampiyonlarını İstanbul’da buluşturacak olması. Etkinliklerde ilk kez ‘Küresel IMP³rove Ödülleri’ de sahiplerine verilecek. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ticari faaliyetlerde katma değerin artmasını, süratle bilgi toplumuna dönüşmeyi ve yeni buluşlara imza atan şirketlerin sayısını artmasını istiyoruz. Bunun için de inovasyon kültürünün yaygınlaşması gerekiyor” dedi. Büyükekşi, Türkiye’nin başta 2023 olmak üzere geleceğe dair tüm hedeflerine inovasyon, Ar-Ge ve tasarım odaklı çabalarla ulaşabileceğine vurgu yaptı. Bu yıl inovasyon haftası ana teması ‘Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel’ olarak belirlendi. İnovasyon haftası Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları, TİM’in organizasyonu, Arçelik A.Ş., TEB, Sabancı Holding, THY ve Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

HER ŞEY ÜCRETSİZ

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2012’de 15 bin kişilik katılım olmuştu. İkinci yıl 27 bine, geçen yıl da 40 bine çıktı. Gençler, her şey bedava. Yeterki gelin, dinleyin, izleyin” dedi. Bu yıl ‘Türkiye İnovasyon Haftası’na Easton Lachapelle ve Dave Blank’ın konferanslarının yanı sıra iş dünyasının ünlü isimlerinden Hüsnü Özyeğin, Ali Koç, Charles Adler, Dale Dougherty gibi konuşmacılar da katılacak. ‘Sıra dışı kadınlar’, ‘Geleceğin şehirleri’, ‘E-Ticaret’ gibi panellerde inovasyonun şifreleri anlatılacak. Ayrıca robot gösterisi yapılacak etkinliklerde, Shell Eko Maraton ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleşen yarışmaya katılan araçlar sergilenecek, Deri Tanıtım Grubu’nun ‘Dijital Hologram ve İnteraktif’ kurgusu çalışması ilk kez sunulacak.

Kimler geliyor

Uzayda 1 yıl yaşayan adam ünvanıyla ünlü Chris Hadfield, İnovasyon Haftası etkinliklerinde gençlerle buluşacak. 
Projesi olanlarla, onu desteklemek isteyenleri buluşturan ABD merkezli Kickstarter’ın kurucu ortağı Charles Adler, 5 Aralık’ta konuşacak. 
1 milyondan fazla satan Business Model Generation isimli kitabın yazarı Patrick van der Pijl de konuşmacılar arasında. Pijl, ING Bank, Fujitsu, Microsoft ve 3M gibi 300 den fazla kuruma gelecek için strateji tasarımı ve yönetimi ile ilgili danışmanlık yapıyor.
Twente Üniversitesi profesörlerinden Dave Blank, da ‘nanoteknoloji’ dünyasını anlatacak. Kendisi bu alanda çok başarılı bir bilimsel kariyere sahip. 
Paraguay’da, Favio Chavez’in atıklardan ürettiği müzik aletleriyle kurduğu The Recycled Orchestra da Türkiye İnovasyon Haftası’nda sahne alacak.

5 büyük destekçi

Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl 5 büyük sponsor tarafından destekleniyor. Bunlar; Arçelik A.Ş., Sabancı Holding, TEB, Turkcell ve THY. 
Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu: “Yakın zamanda ‘kapsüllü Türk kahve makinesini’ yaptık. İtalyanlar için de evde pizza yapacakları makine ürettik.”
Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak: “Sabancı üst yönetimin inovasyon kültürünü sahiplenmesi, teşviki, takibi ve ödüllendirmesi ile inovasyon ve yenilikçilik Sabancı DNA’sına işlendi.”
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: “Bir banka olarak birşey üretmiyoruz ama üretenleri destekliyoruz. Mevlana’nın söylediği gibi ‘Dün söylenenler dünde kaldı cancazım, artık yeni şeyler söylemek lazım.” Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz: “750 kişilik Ar-Ge merkezimizdeki çalışmalarımızla uzun süredir yazılım ve servis ihraç eden bir şirketiz.”
THY Kurumsal İletişim Başkanvekili Neşet Dereli: “Biz de şirket olarak inovasyonla uçuyoruz. Yenilikleri ürünlerimize yansıtıyoruz.” (Hürriyet / Sadi Özdemir)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)