E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFutbol kulüpleri borsada dibe vurdu---

Futbol kulüpleri borsada dibe vurdu

Futbol kulüpleri borsada dibe vurdu
21 Mart 2020 - 22:00 borsagundem.com

Juventus'un hisseleri %50 değer kaybederken, Dortmund, M. United ve Lyon da borsada çöküş yaşadı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor borsada yüzde 50’ye yakın değer kaybetti.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle Belarus Ligi hariç Avrupa'daki tüm futbol ligler ertelendi. Avrupa'nın dev kulüpleri salgın nedeniyle ekonomik olarak çıkmaza girmiş durumda. KPMG Football Benchmark ekibinin araştırmasına göre; korona virüs nedeniyle liglerin ertelemesi üzerine borsada işlem gören kulüpler dibe vurdu. İtalyan devi Juventus, korono virüs salgını nedeniyle borsada en çok kayıp yaşayan kulüp oldu. Siyah-beyazlılar, salgının başladığı günden bu yana borsada yüzde 50 değer kaybetti.

4 BÜYÜKLER KAYIPTA

DJuventus dışında Almanya Bundesliga ekibi Borussia Dortmund da borsada yüzde 40’ın üzerinde değer kaybeden bir diğer kulüp oldu. Dünyanın en zengin kulüplerinden olan İngiliz ekibi Manchester United da salgın nedeniyle yüzde 30’a yakın hisse kaybı yaşadı. Fransız ekibi OLympique Lyon da yüzde 20-30 bandında kayıp verdi. Türkiye'de borsada işlem gören Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da koronavirüs nedeniyle borsada büyük kayıplar yaşadı. Dört büyük kulübün hisseleri yüzde 40-50 bandında değer kaybı yaşadı.

BÜYÜK KULÜPLERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Dünya ekonomisi korona virüs salgını nedeniyle çıkmaza girmiş durumda. Kulüpleri çok zor günler bekliyor. Spor müsabakalarının iptali de kulüpleri ekonomik yönden olumsuz etkileyecek. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde kulüpler ekonominin her alanında sıkıntı yaşayacak. Zaten Türkiye'deki kulüpler de ekonomik olarak sıkıntı içerisindeydi'' dedi.

Fenerbahçe'den şok korona açıklaması

Beşiktaş’tan flaş korona virüs açıklaması

Beşiktaş bütün yabancılara kapıyı gösterdi

Galatasaray'da ikinci korona virüsü paniği

Galatasaray'ın 'istenmeyen adamı' gidiyor

İtalya'da yeni tip korona virüsten 793 kişi daha öldü

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa22 Mart 2020 11:38

    80 kuruşluk trabzon 9.50 lşra olursa daha çok dibe vurur.50 kuruş olsa alınmaz bu ortamdaa

  • Naim22 Mart 2020 00:41

    Haftaya tam alma zamanı

  • Kamil 21 Mart 2020 22:35

    Klüp satın alırken klubün taraftar potansiyeli, taraftar tipi,tanınırlığı, gayrı menkulleri vs vs bakıp potansiyel değerini belirliyorlar. Gs nin elinde kalan birşeyi yok, fener ve bjk nın gayri menkulleri daha değerli...Araplar fb yi seviyor vs.. bu durumda gs beş para etmiyor...

  • Hakan21 Mart 2020 23:46

    Bjk nin hangi gayrimenkulü var?Çok cahilsin..Kuluolerin içinde gayrimenkul zengini Galatasaray dır.. Riva Florya M.koy otel Su ada...

  • ekonomist/stratejist21 Mart 2020 22:10

    Dövizin iyice yükseldiği bir dönemde finansal yapıları çok kötü olan klülerin her ne kadar fenerbahçe hariç borçları yapılandırılmış olsa da 2 sene sonra satılığa çıkaracaklar. Bankaların elinde patlayacak mecburen satılacaklar. Galatasaray gerek Avrupa Şampiyonlukları gerekse Türkiye'deki şampiyonluklar taraftar gücü ve medya gücü v.b etkenleri devreye sokarsak yüksek bir fiyata satılır diğer klüpler beş para etmez.

  • ekonomist/stratejist22 Mart 2020 00:03

    2 sene sonra satılığa çıkaracak bankalar çünkü ellerindeki batık klüpleri bulundurmak istemezler kendileri için de zarar olur. Ben burda en büyük avantajin Galatasaray olduğunu düşünüyorum birçok faktör var. Katar alır GS'yi ufaktan hissesini toplamak lazım mutlaka satılacak çünkü GS Derneği'nin kontrolünden çıktı artık. Ufak ufak toplamak lazım ytd

  • ----------- ??????????-------------21 Mart 2020 23:25

    Türkiye de malesef bir futbol mafyası var denilmekte bu da basınla desteklenmektedir.Tüm büyük kulupler malesef profesyonel olmayan kimseler tarafından yıllarca yönetildi aceleci, bilgisizce transferler yapıldı.hurda tabiri yabancı futbolcu çöplüğüne çevirdiler altyapıdan hiç oyuncu çıkartamadılar.dünya da  genç futbolcu avcılğı da yapamadılar.hepside batık durumda.ab kupalarında tel tel dökülüyorlar bir düzüneye yakın gol yiyorlar.bankaların ellerinde malesef patlayacaklar hepside batıklar.bankalar bu kulüpleri kime sataca bunlar insanlardan ağırlıklı oluşan olumuşlar.gayrimenkulu, makinası üretimi vs..vs. yokki.bu senede iyi patlattılar diğer hisse senetlerinde olduğu gibi.