E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbol dünyası orman yangınlarına karşı tek yürek---

Futbol dünyası orman yangınlarına karşı tek yürek

Futbol dünyası orman yangınlarına karşı tek yürek
30 Temmuz 2021 - 09:04 borsagundem.com

Türkiye'nin dört bir yanını saran orman yangınları sonrası futbol dünyası tek yürek oldu. Kulüpler ve futbolcular fidan kampanyası başlattı.

Türkiye'nin çeşitli illerini saran orman yangınları yüreklerimizi yakarken, yaraların biraz olsun sarılması adına futbol dünyası harekete geçti. Kulüpler ve futbolcular, muhtelif sayıda fidan bağışıyla anlamlı bir kampanya için el ele verdi.

MERT HAKAN KAMPANYA BAŞLATTI

Fenerbahçe forması giyen Mert Hakan Yandaş'ın bir fidan kampanyası balattı.

Genç futbolcu Twitter'dan yaptığı paylaşımda takım arkadaşı İrfan Can Kahveci'yi etiketleyerek "Bir çok ilimizden gelen orman yangını haberleri sebebiyle çok üzgün ve kaygılıyım, kahraman itfaiye ve kurtarma ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Söndürüleni yerine koyabilmek için elimi taşın altına koyuyor ve 1000 fidanla hareketi başlatıyorum." dedi.

Başlayan akım sonucu; İrfan Can Kahveci, Caner Erkin, Mesut Özil ve Sinan Gümüş, yanan alanlara dikilmesi için 1000'er adet fidan bağışladı. Galatasaray'da da Kerem Aktürkoğlu takım arkadaşı Taylan Antalyalı'yı sosyal medya üzerinden zincire davet etti.

KULÜPLERDEN KAMPANYA

Kulüplerden ilk olarak Göztepe atacağı her gol için 5 fidan dikeceklerini duyurarak, Gaziantep Futbol Kulübüne çağrıda bulundu. Gelecek sezonda atacakları her gole 27 fidan bağışlayacağını duyuran Gaziantep ise sosyal medya hesabından İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünü etiketledi.

Attığı gol başına 34 fidanla destek olan İstanbul Başakşehir'in davetiyle Aytemiz Alanyaspor toplamda 1948 fidan bağışladı ve aynı şehrin takımı Fraport TAV Antalyasspor'a çağrıda bulundu. Antalyaspor da gol başına 7 fidan bağışlayacağını belirterek, "Ayrıca sezon boyunca diktiğimiz fidanların iki katını da Manavgat ilçemizde dikeceğiz." açıklamasını yaptı.

Daha sonra Antalyaspor'un çağrısıyla Trabzonspor, her gol için plaka kodu olan 61 fidan dikeceğini duyurdu ve Çaykur Rizespor'u destek olmaya davet etti.

Kampanyaya Çaykur Rizespor'un ardından Adana Demirspor da dahil oldu.

TFF, ORMAN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, 2021-2022 futbol sezonundan başlamak üzere, liglerde görülen her sarı kart için 1 adet, her kırmızı kart için de 5 adet fidan dikilmesine ilişkin TFF Ormanı Projesi çalışmalarının başlatılmasına karar verdi.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizin geleceğine nefes olması için zarar gören ormanlarımızı yeşertmeyi, tabiatı korumayı ve Türkiye'nin güzelliklerine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında fidan dikilecek alanlar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerden sonra belirlenecektir. TFF olarak son günlerde ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlar sonucunda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiriz. Söndürme çalışmalarına katılan görevli, personel ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunar, yangınların bir an önce söndürülmesini temenni ederiz.

 

Orman yakmak için keşif yapan 2 kişi yakalandı

 

O illerde ormanlara girişler yasaklandı

 

Manavgat'ta orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)