E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFukuyama ile YÜZLEŞME---

Fukuyama ile YÜZLEŞME

Fukuyama ile YÜZLEŞME
08 Mayıs 2014 - 05:20 borsagundem.com

​İstanbul Sanayi Odası (İSO) bu yıl düzenleyeceği 12. Sanayi Kongresi’ni ‘yüzleşme’ teması ile gerçekleştirecek

15 Mayıs’ta yapılacak kongreye dünyanın en etkili filozoflarından Francis Fukuyama da konuşmacı olarak katılacak. 15 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik öncesi İSO Başkanı Erdal Bahçıvan medya mensupları ile bir araya geldi. Bu yılki kongrenin, önceki yıllara göre farklı bir konsept ve içerikte yapılması planlanıyor.  Kongre, önceki yılların aksine iki gün değil tek günde yapılacak. Kongrenin bu yılki teması “Yüzleşme” olarak belirlendi. Kongre ile, Türkiye’nin bir önce krizlerden, skandallardan uzaklaşıp, in büyük tehdit olarak görülen ‘vasatlık’ sorununa yoğunlaşılması amaçlanıyor.

TÜRKİYE ARAYIŞTA

Bahçıvan, Türkiye’nin yen bir hikâye yazması gerektiğine işarete ederek “Her alanda bir bıkkınlık yaşanıyor. Dünyadaki bu değişim hızı bizim kendi vasatlıklarımızla yüzleşmeyi zorunlu kılıyor” dedi. Bahçıvan “Türkiye’de ekonomik, sosyal ve politik arayış süreci, sanayideki arayışla örtüşen bir süreç oluşturdu. 12. Sanayi Kongresi de Türkiye’nin yeni hikâyesinin kilit rolünü üstlenecek” şeklinde konuştu. Bahçıvan, “İSO olarak Türkiye’nin vasatlıktan çıkmak ile ilgili bir yüzleşme talebinin olup olmadığına bakmadan, kendi misyonumuz adına talep uyandırmayı da sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

‘TARİHİN SONU’

Bini aşkın kişinin katılması beklenen kongrenin iki dikkat çekici yabancı konuğu bulunuyor. 1992’de yazdığı ‘Tarihin Sonu ve Son Adam’ isimli kitabı ile dünyada saygın bir yer edinen 
Stanford Üniversitesi’nden Francis Fukuyama ile Çin-Hindistan Enstitüsü yöneticisi Haiyan Wang kongreye konuşmacı olarak katılıyor.

G-20 OLİMPİYATLARDAN DAHA ÖNEMLİ

‘2014 yılı seçimlerden arınsın’ yönündeki çağrılarının yanlış yorumlandığına işaret eden Bahçıvan Türkiye’nin 2015’te G-20’ye ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Bahçıvan “Türkiye’nin G-20’ye ev sahipliği yapması tarihi bir fırsat. G-20, dünyada artık olimpiyatlarla boy ölçüşen ve dünyanın yüzde 80’nin buluştuğu bir platform. Belki de yakın gelecekte BM’ye alternatif olacak.  Türkiye daha yedinci senesinde G-20’nin ev sahibi olmayı başardı. Bu gelişme, Türk toplumunun henüz hissedemediği çok önemli bir fırsat. Bence G-20’ye ev sahipliği yapacak olmamız, olimpiyatları almamızdan daha önemli bir kazanım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)