E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFT. Erdoğan'ı yine kızdıracak---

FT. Erdoğan'ı yine kızdıracak

FT. Erdoğan'ı yine kızdıracak
23 Kasım 2013 - 14:27 borsagundem.com

FT, Türkiye 'deki dershane tartışmasının Başbakan Erdoğan'ın sonunu getirebileceğini yazdı

Gazetenin İstanbul muhabiri Daniel Dombey yazısında, gelecek yıl Türkiye'nin sarsıcı bir geçiş süreci yaşayacağını ve şimdiden muhafazakarlar arasında kavganın başladığını savundu. Yazısında, Gezi protestoları sırasında eleştirilen Erdoğan'ın daha önce olduğundan daha fazla kutuplaşan bir figür olduğu yorumunu yapan Dombey, Başbakan'ın erkek ve kız öğrencilerin bir arada yaşamamaları yolundaki açıklamalarının ardından AK Parti içinde çatlakların ortaya çıktığını belirterek, 'Daha büyük çatlaklar Başbakan'ın daha geniş koalisyonunda görünüyor. Erdoğan bir defasında ölülerin bile Erdoğan'a oy vermesi gerektiğini söyleyerek geçmişte kilit bir destek veren Fethullah Gülen hareketiyle giderek artan bir anlaşmazlık içinde' ifadelerini kullandı.
 
'KALPLERİMİZE VURULAN BİR HANÇER'
Hükümetin, birçoğu Gülen Cemaatine ait olan 3 bin 600'den fazla dershanenin kapatılmasında kararlı olduğuna vurgu yapan Dombey, Gülen'in bir vaazında Erdoğan'a bu açıklamasına 'kalplerimize vurulan bir hançer' olarak yanıt verdiği ve Gülen'in 'Eğer Firavun size karşıysa, eğer Karun size karşıysa, bu doğru yolda yürüdüğünüzü gösterir' sözleriyle açık bir şekilde Erdoğan'a saldırıda bulunduğunu belirtti. Gülen ile Erdoğan arasında tansiyona neden olacak bir çok olasılık olduğunu belirtilen yazıda, Gülen'in destekleyenlerin Edoğan'ın yüzleştirici yaklaşımını hata olarak gördükleri ayrıca Gülencilerin Erdoğan'ın Gezi protestolarına aşırı tepki gösterdiğini söylediklerini ve her iki tarafın da birbirini aşırı güç aramakla suçladıklarını aktardı. Gülenciler ile kalıcı bir ayrışmanın Başbakan'ın gelecek yıl yapılacak seçimleri kazanmasını daha zor hale getirebileceğini yazan Dombey, bunun önemli olduğunu ifade ederek Erdoğan kendisini Başkan yapabilmesini sağlayacak anayasayı değiştirmekte başarısız olduğunu yazdı.

 
'ERDOĞAN'IN ÇÖKÜŞÜNÜN İŞARETİ Mİ?'
Dombey yazısının sonunda Erdoğan'ı daha etkili olabileceği bir makam amaçladığını ancak planları doğru gitmezse gücünü kaybedebileceği yorumunu yaparak şöyle devam etti:
'Anketler partisinin 2011 yılındaki parlamento seçimlerinde elde ettiği yüzde 50'den çok da uzakta olmadığını gösteriyor ancak ülkenin diğer yarısı da giderek huzursuz hale geliyor. Erdoğan daha büyük zorlukların üstesinden geldi ancak gerçek sınav gelecek yaz yapılacak seçimlerden önce geliyor. Soru; Başbakan seçimlerden önce eski müttefikleri ile bir anlaşma sağlayabilecek mi? ya da onlara boyun eğdirtebilecek mi? ya da bu kopuş acaba Recep Tayyip Erdoğan'ın çöküşünün işareti mi?'

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı24 Kasım 2013 02:00

    ahlak olmadan islam olmaz. Erdoğan onca şey yaptı gülen eleştirmedi, şimdi dershaneler kapatılmak istenince isyan ediyor. siz yiğit, onurlu müslümanlar değilsiniz, riyakar, kaypaksınız

  • fcitas24 Kasım 2013 00:35

    bu FT her olayda Erdoğan'ın sonu geldi diyor ama bir türlü gelmiyor.. Bu durum FT'nin çöküşünün sinyali mi acaba ? Daha önce Bkz. Gezi olayları..

  • misafir23 Kasım 2013 23:45

    bazı insanlar gerçekten gerçekleri görmekte kör olmuşlar,tayyip neymiş be 10 elinde 10 marifet herşeyden bi o anlıyor,en iyi doktor o en iyi eğitimci o en iyi ekonomist o en iyi hakim o en iyi savcı o bütün enler o ,özel hastaneleride kapatsana millet devlet hastanesinde tedavi olsun,olmaz tabi kendisinin hastanesi var,sonun geldi tayyip diktatörlüğün bitiyor bakalım nereye kaçacaksın

  • hade bee23 Kasım 2013 21:45

    bu dersaneler bizim herşeyimiz miş de biz farkında değilmişiz,iç-dış güvenlik bunların eseriymiş,ekonomi,geçim,eğitimi söylemeye lüzum yok zaten,dersane çökerse toptan yok olduk,buhar olduk gitti.....

  • omer23 Kasım 2013 21:41

    Ac tavuk kendini dari ambarinda sanirmis sizler sizin gibiler cok hayal gorursunuz ac tavuklar gibi durmak yola devam buyuk usta Allah yardimcin olsun dualarimiz senin icin;

  • METİN23 Kasım 2013 21:05

    aynen katılıyorum.cemaat oyunu çektimi fos aşağıya..

  • insallah23 Kasım 2013 20:03

    Insallah bu hukumet gider, cagdas demokrat bir hukumet gelir.

  • kaya23 Kasım 2013 19:38

    aptallar ordusu kendinizi böyle avutun.

  • mali23 Kasım 2013 19:32

    Rüzgar denizden meltem getiriyordu AKP'ye. Artık denizden kasırgaya dönüşüyor. Kırılan kalpler karşı tavıra dönüşürse bu ülkede ne AKP kalır ne de Erdoğan.

  • terim23 Kasım 2013 18:01

    meyve veren ağacı taşlarlar.

  • kartal23 Kasım 2013 16:48

    bu halk inanmış bedenen,ruhen,kalben, ağaaaaaaaaaaaaa.

  • kartal23 Kasım 2013 16:41

    bekle senin tren geride ömrün yeterse görürsün.

  • Borsacı23 Kasım 2013 16:09

    FT yarın borsada hisse toplamaya başlar. Haberi okuyunca yerel seçimler bitti, C.B seçimlerinde adaylar belli, Erdoğan'ın kazanamaması için tek risk olarak dershaneler kaldı diye anlıyorum.

  • sade bir yurttaş23 Kasım 2013 16:06

    bu klas başbakanı kıskandıkları için her fırsatta ona çamur atmaya çalışıyorlar ama bu halk neyin ne olduğunu çok iyi bilir ve sayın başbakanın hep yanında olacaktır. elbet bir gün o da gidecek ama bu ülkeye yaptığı hizmetler paha biçilemez!

  • yazıcı23 Kasım 2013 16:03

    dersane sonu olabilir, gezi parkı sonu olabilir, kürt meselesi sonu olabilir, ergenekona dokundu sonu olabilir israile zıt düştü sonu olabilir 11 senedir bi sonu gelemedi gitti amma çok sonu olsun isteyen varmış ama ne hikmetse 11 senedir oylarını artırarak hükümette kalan tek adam! sizin bu sözleriniz ancak aciz bir temenniden ibarettir yeğen! herkes işine baksın bizans oyunları ile bu işi başaramazsınız!

  • Coolnquiet23 Kasım 2013 16:01

    Cok güzel yazı olmuş. Adam cok güzel bir durum tespiti yapmış. Sonucu ne olur zaman gösterecek ama çöküş demeyelim, nasılsa cumhurbaşkanlığı nı cepte görüyor arkadaş, bu kadar futursuzca davranış bu yüzden, CHP biraz akıllı olsa bu durumu fırsata çevirebilir. Bu adamlar yani cemaat zamanında Ecevit in peşinden ayrılmıyordu hatırlatırım.

  • ergun23 Kasım 2013 15:58

    Daha neler...Cemaatin gücünü abartmışlar iyice...Hariçten gazel okumayın...

  • yap bi pansuman FT :)23 Kasım 2013 14:35

    bunlar kendi ülkelerindeki sıkıntılara değinsinler birazda.