E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiFROTO: Batarya üretimi---

FROTO: Batarya üretimi

FROTO: Batarya üretimi
14 Mart 2022 - 12:35 borsagundem.com

Ford Otosan hisseleri, Romanya'daki fabrikanın tamamını kendi bünyesine alması ve Koç Holding'in batarya üretimi için niyet mektubu imzaladığı haberleriyle yükselişe geçti.

Otomotiv pazarının önemli isimlerinden Ford Otosan (#FROTO), Romanya’da elektrikli otomotiv ve batarya üretimine yoğunlaşmak amacıyla yatırım yapılan fabrikanın hisselerinin tamamını, kendi bünyesine aldığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, "Ford Otomotiv'in bağlı ortaklığı Ford Otosan Netherlands'nin, Ford Otosan'ın ana ortaklarından Ford Motor Company'nin 1 adet ve FMC'nin paylarının tamamına sahibi olduğu Ford Capital BV'nin ise %99,99 oranında pay sahibi oldukları Ford Romanya hisselerinin tamamını satın alması konusunda bir Hisse Satın Alma Sözleşmesi imzaladı." denildi.

Ayrıca bünyesinde Ford Otosan, Tofaş, Otokar ve Türk Traktör gibi segmentinde güçlü şirketler yer alan Koç Grubu da Ankara’da batarya üretimi için niyet mektubu imzaladı.

Proje kapsamında üretilecek bataryaların yeni nesil Transit araçların üretiminde kullanılması amaçlanırken, bunların Ford Otosan’a satılması hedefleniyor.

Bu haberlerle birlikte FROTO yüzde 9 yükselişle 265,60 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ford, Romanya’daki fabrikayı kendi bünyesine aldı

 

Koç Holding, batarya üretimi işine giriyor

 

Beş grafikte Ford Otosan büyüme analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.105,00
En Yüksek: 1.131,00
En Düşük: 1.102,00
Değişim -1,52 %
FK: 7,90
PD / DD: 5,31
İşlem Hacmi 1.010.988.277
Toplam Adet: 911.180
Ağırlıklı Ort.: 1.110,07
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)