E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFrigo-Pak satılıyor---

Frigo-Pak satılıyor

Frigo-Pak satılıyor
12 Aralık 2011 - 07:59 borsagundem.com

Son günlerde hisselerde yaşanan sert yükselişin nedeni belli oldu

Borsanın spekülatif hisseleri arasında yer alan Frigo-Pak'ta yaşanan hızlı şyükselişin nedeni ortaya çıktı. Cumartesi günü şirket ortaklarının paylarını satma kararı aldığını duyurdu. İşte o açıklama:
"Şirketimizin sermayesinin % 62,51'ine tekabül eden payların satışı için muhtemel bir alıcı ile görüşülmeye başlanılmış olduğu ve şirket ortakları ALİ HAYDAR GÜÇLÜ, SATYAŞ GIDA TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.ve DOYSAN TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'nin 09.12.2011 tarihinde bir gizlilik anlaşması imzaladığı, ekteki ortaklardan gelen yazılarla şirketimize bildirilmiştir.
Taraflar arasındaki sürece ilişkin olarak kesin bir mutabakat sözkonusu olmayıp, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."
Şirket 6 Aralık tarihinde özel bir durum olmadığını açıklamıştı. Bu arada da hisseler 0.90 liradan 1.40 lira seviyesine kadar tırmandı! Kısa sürede yaşanan bu hızlı yükselixşten sonra gelen açıklama 'insider trading' söylentilerine neden oldu.
Ancak geçmişte de birçok şirket benzer açıklama yapmış ancak önemli bir kısmı satışla sonuçlanmamıştı. Hatta bazı şirketler "Yabancı ortaklık yapacağız ya da şirket satılıyor"diye açıklama yaparak ellerindeki hisseleri küçük yatırımcılara satmıştı. 
Bu yüzden spekülatif hisselerde gelen bu açıklamalara karşı yatırımcıların daha temkinli yaklaşmaları öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,71
En Yüksek: 7,95
En Düşük: 7,65
Değişim -1,03 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,69
İşlem Hacmi 28.278.625
Toplam Adet: 3.650.702
Ağırlıklı Ort.: 7,78
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)