E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFrigo-Pak satıldı mı? ---

Frigo-Pak satıldı mı?

Frigo-Pak satıldı mı?
11 Ocak 2012 - 09:00 borsagundem.com

Artık taktik değiştiren spekülatörler borsada şirket alarak patron oluyor

Geçtiğimiz günlerde Ali Haydar Güçlü’nün, kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Frigo-Pak'ı satışa çıkardığını açıklaması borsa kulislerinde söylentileri artırdı. Bankalarda kredi almakta zorlandığını söyleyen Güçlü, kurucusu olduğu şirketin anahtarını genç spekülatörlere devretmeye hazırlanıyor. Bize gelen duyumlara göre Frigo-Pak, borsada şirket toplamaya başlayan spekülatörlere satılmış. Açıklamanın da yakında geleceği söyleniyor. Ali Haydar Güçlü, Frigo-Pak’ın sermayesinin yüzde 62,51’ine karşılık gelen hisselerin satışı için muhtemel bir alıcı ile görüşmelerin devam ettiğini söylemişti. Kulislere sızan bilgilere göre anlaşmada imza atılma noktasına gelinmiş.
BORSADA ŞİRKET SATIN ALMA DÖNEMİ
Son dönemde spekülatörler taktik değiştirdi. Eskiden komisyon karşılığı operasyon yaptıkları borsada mali sıkıntı içerisinde olan şirketleri satın alıyorlar. Satın alma sonrası şirketin ya faaliyet alanı değiştiriliyor ya da finansal hilelerle büyük vurgunlar yapılıyor. Bazı spekülatörler satın aldıkları şirketin içerisine halka açık olmayan bir şirketi sokarak yatırımcıları dolandırıyor ya da şirketin içerisini boşaltıyor. Bazı spekülatörler ise bedelli sermaye artırımı başta olmak üzere farklı hilelerle borsayı vurgun yapma merkezi olarak kullanıyor.
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,71
En Yüksek: 7,95
En Düşük: 7,65
Değişim -1,03 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,69
İşlem Hacmi 28.278.625
Toplam Adet: 3.650.702
Ağırlıklı Ort.: 7,78
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)