E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransızlar korona virüs ilacını ulusal çapta test edecek---

Fransızlar korona virüs ilacını ulusal çapta test edecek

Fransızlar korona virüs ilacını ulusal çapta test edecek
21 Mart 2020 - 12:56 borsagundem.com

Fransız ilaç laboratuvarı Sanofi, sıtmayla mücadele için kullanılan Plaquenil ilacının Covid-19 hastalığının tedavisinde başarısını test etmek için ulusal bir araştırma başlatacağını duyurdu.

Fransa’nın dünyaca ünlü ilaç laboratuvarı Sanofi, sıtmayla mücadele için kullanılan Plaquenil ilacının Covid-19 hastalığının tedavisinde başarısını test etmek için ulusal bir araştırma başlatacağını duyurdu.

Euronews'de yer alan habere göre, özellikle romatolojik hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanılan hidroksiklorokinin (ticari ismiyle Plaquenil) Fransa, Çin ve ABD'deki klinik tecrübeler doğrultusunda yeni tip koronavirüs enfeksiyonun tedavisinde etkili olduğu gözlemlendi.

Sanofi'nin Fransa sorumlusu Olivier Bogillot, Plaquenil'in hastaları tedavi etme konusunda "cesaret verici" sonuçlar elde ettiğini vurgulayarak, ilacın tüm etkilerini anlayabilmek için ulusal çapta daha geniş testler yapılacağını açıkladı.

Bogillot France Info radyosuna verdiği röportajda, "Birkaç hafta içinde ilacın hangi hastalarda kullanılabileceğinin ve reel etkileri hakkında kesin sonuçlara ulaşırız" dedi.

İlaç şirketi ayrıca, sıtma tedavisinde kullanılan milyonlarca dozun bu virüs ile başa çıkabilmek için Fransız yetkililere tedarik edilebileceği vaadinde bulundu.

ABD Covid-19 tedavisinde ilacı kullanmaya hazır

ABD Başkanı Donald Trump da bu arada hidroksiklorokin ilacın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı.

İlaçla ilgili "Çığır açıcı olabilir ya da olmaya bilir" diyen Trump, Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

İlaç hastaların 4'te üçünü iyileştirdi

Marsilya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Profesör Didier Raoult, son yıllarda bağışıklık sistemi dışında bacak, romatizma ve eklem ağrılarında da kullanılan Plaquenil ilacının, korona virüsüne iyi gelebileceğini iddia eden ilk doktorlardan biri.

Raoult, tedavi ettiği korona virüsü taşıyan 24 hastanın Plaquenil ilacı almaya başladıktan 6 gün sonra dörtte üçünde virüsün kaybolduğunu ifade etmişti.

Fransa’da Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ilacın klinik denemelerinin “umut vaat edici” olduğunu ve bir çok hastada de başarı sağlandığını belirterek, ilacın bir çok hastada deneneceğini söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran ise bu ilacın verdiği sonuçlarının farkında olduğunu ve daha çok hastada denenmesi konusunda yetkililere gerekli izni verdiğini söyledi.

Trump test edilmemiş ilaç için ona bir şans tanımalıyız dedi

Fransız ilaç devi korona virüs ilacını açıkladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KERTENKELE21 Mart 2020 23:33

    yakın tarihlerde ilaç bulunmaz ise hem ölüm olanları artacak hemde ekonomiler çökecek.bu hastalığı dünya ya hanği ülke yaydı arkadaş.abd ve israil diye basında söylemler var acaba doğrumudur.eğer bunlar yaydı ise  ilaç ve aşısıda ellerinde amaçları nedir bilmek isteriz.

  • Türk.21 Mart 2020 18:38

    Yüce Allah bize akıl vermiş kalp vermiş. Kalple Allah a iman edilir akılla bu dünya bu âlem neden nasıl yaratılmış ogrenilir. Herderdin bir çaresi vardır ölüm hariç. Bilim insanları arastirir bulur çaresini.

  • sami21 Mart 2020 17:34

    bizde ilk k.k denesin

  • Osman21 Mart 2020 22:54

    K.k derken

  • HAKAN ÇALIŞ21 Mart 2020 17:13

    Sanofi türkiye partneri Eczacı ilaç.Türkiye ve bölge ülkelere dağıtım burdan olacak gibi.Hadi inşalla çareyi bulurlarda insanlık bu beladan kurtulur. 

  • Mutaf21 Mart 2020 17:03

    Ey vürüs sünepe gibi gizli gizli gelme cesaretin varsa göründe gel görelim bakalım kim kimi gönderiyor öteki tarafa

  • Mehmet21 Mart 2020 19:14

    Bizler sıkıştımı allaha sıgınıyoruz iyi günlerde yapmadıgımız kötülük yalmıyor dünyayı birtarafa endi ülkezin bakın dereleri kuruttuk. Dagları bictik ovalara binalar diktik karıştırdıkta karıştırdık eee şindi suç kinde allah ne yapsın arsız kullarına

  • Burak türk21 Mart 2020 17:40

    Ey kardeşim farkındasın nerden geldin nereye gidiyorsun seni huzuruna çıktığın Kabe, camiye bile alınmıyor sun belaya kafa tutmak yerine aklını başına almalısın

  • amanin amanin21 Mart 2020 16:12

    Hadi koçlar bi ilaç veya aşı geliştirin de yırtalım şu illetten. Eridi bitti portföyler...

  • Selim21 Mart 2020 15:01

    En azindan olumleri engellenmesi için bu etkili olduğu söylenen(favipiravir isimli ilaç ve diğer etkili ilaçlar dan) ilaçlar ağır olan virüs salgını hastaları için kabul ederlerse denenebilir. En azından ölüm olmayabilir. Ben bu konuda olumlu şeyler olacağını düşünüyorum. Test cihazları da geliyor muş. Bu da iyi. Hastaneler de yataklarını ayarlıyor şimdiden. Birde çalışan kesimde mecbur çalışması gereken kesim dışındakiler ücretli 1 ay izne çıkartılıp mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması konusu sürekli medyadan anlatılabilir.