E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFransız futbolunda Zidane depremi! Başkan özür diledi---

Fransız futbolunda Zidane depremi! Başkan özür diledi

Fransız futbolunda Zidane depremi! Başkan özür diledi
09 Ocak 2023 - 16:03 borsagundem.com

Katar'da 120 dakikalık nefes kesen final sonrasında kupayı seri penaltı atışlarıyla Arjantin'e kaptıran Fransa'da futbol camiası karıştı. Federasyon Başkanı, adı teknik direktörlük için geçen Zidane ile ilgili sözleri tepki çekince özür diledi

Dünya Şampiyonluğu'nu kıl payı Arjantin'e kaptıran Fransa'da Zidane depremi yaşanıyor. Katar'da nefes kesen ve tam 120 dakika süren final sonrası kupayı seri penaltı atışlarıyla Arjantin'e kaptıran Fransa'da Futbol Federasyonu Başkanı Nöel Le Graet'in dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından Zidane için söyledikleri büyük yankı uyandırdı. Gelen tepkiler Fransa sınırlarını bile aşınca Başkan Le Graet özür dilemek zorunda kaldı.

2018 Dünya Kupası'nı kazanan Fransa, Katar'a da büyük favori olarak geldi. Maviler, finali kaybettikten sonra Teknik Direktör Didier Deschamps ile yolların ayrılacağı iddiaları gelmeye başladı. 

Fransız basınında, 54 yaşındaki teknik adamın yerine geçecek isimlerle ilgili haberler dahi yapılmıştı. Fransa Futbol Federasyonu dedikodulara son verecek bir hamle yaptı.

Fransa Futbol Federasyonu, Didier Deschamps'ın sözleşmesinin 2026 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

ZINEDINE ZIDANE BEKLİYORDU

Haziran 2021'de Real Madrid'den ayrılan Teknik Direktör Zinedine Zidane'nın, bir süredir Fransa Milli Takım 'ının teknik direktörlüğü için beklediği ifade edilmişti.

Deschamps'ın sözleşmesinin uzatılmasının ardından başarılı teknik adamın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Fransız L'Equipe'te yer alan habere göre; 50 yaşındaki teknik direktör, Dünya Kupası'nın ardından üç milli takımdan teklif aldı. 2022 Dünya Kupası'na son 16 turunda Hollanda'ya mağlup olarak veda eden Amerika Birleşik Devletleri'nin teklifi Zidane tarafından reddedildi.

Zidane'nın teklifini reddettiği diğer iki futbol devi ise Portekiz ve Brezilya oldu. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un da adının geçtiği Brezilya Milli Takımı teknik direktörlüğü için Zinedine Zidane'a da teklif yapıldığı ortaya çıktı. Zinedine Zidane diğer teklifler gibi Sambacılardan gelen teklifi de reddetmeyi tercih etti.

FRANSIZ YILDIZLAR AYAĞA KALKTI

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Zinedine Zidane'ın isminin Brezilya Milli Takımı ile anılmasının ardından, gazetecilerden gelen bir soruya skandal bir yanıt vermişti.

Le Graet, "Zidane, Brezilya Milli Takımı'na mı gidiyor, başka bir yere mi bilmem. Beni aramadı, arasa da açmazdım" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya ilk tepki Kylian Mbappe'den geldi. Fransız yıldız, kendisine ait sosyal medya hesabından, "Zidane, Fransa demektir. Onun gibi bir efsaneye bu şekilde saygısızlık etmeyin" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Mbappe'ye daha sonra Djibril Cisse ve Franck Ribery de katıldı. Fransa'nın yüksek tirajlı gazetesi L'Equipe de "Kabul edilemez" manşetiyle çıktı.

REAL MADRID'DEN AÇIKLAMA

Zinedine Zidane'ın hem futbolcu hem de teknik direktör olarak efsaneleştiği Real Madrid yaşananlara kayıtsız kalmadı. İspanyol devinden yapılan açıklamada; " "Real Madrid, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet'in dünya sporunun en büyük efsanelerinden biri olan Zinedine Zidane hakkında yaptığı talihsiz açıklamalardan üzüntü duymaktadır.

Bu sözler, dünyanın bir yanındaki futbol taraftarlarının en çok hayran olduğu figürlerden birine saygısızlık anlamına geliyor ve kulübümüz derhal düzeltilmesini bekliyor.

Dünya şampiyonu ve Avrupa şampiyonu, diğer birçok ünvanın yanı sıra ülkesinin formasını giyen Zinedine Zidane, sporun değerlerini temsil ediyor ve bir antrenör olarak da birçok oyuncuya yol gösterdi.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı'nın 2021'de Fransa ile Uluslar Ligi şampiyonu olan ve şu anki Ballon d'Or'un sahibi olan kaptanımız Karim Benzema hakkında yaptığı açıklamalar gibi, uygunsuz açıklamalar."

BİR TEPKİ DE SPOR BAKANINDAN

Fransa Spor Bakanı Amelie Castera da konuyla alakalı sert bir açıklama yaptı. Castera yaptığı açıklamada; "Noel Le Graet, Zidane için sarf ettiği utanç verici, saygısızca ve kabul edilemez sözleri nedeniyle özür dilemeli. Bir federasyon başkanı böyle konuşamaz. Zidane'dan mutlaka özür dilenecek!"

VE BEKLENEN ÖZÜR GELDİ

Futbol camiası ve Spor Bakanı Castera'nın tepkilerinin ardından Le Graet'ten geri adım geldi. 

Milli takımın teknik direktörlüğü konusunda 'Zidane'ın telefonuna bile çıkmayacağını' ifade ederek büyük tepki alan Le Graet, "Kesinlikle benim görüşlerimi yansıtmayan bu sözler için özür diliyorum" dedi.

Fransa Futbol Federasyonu'nun 81 yaşındaki başkanı yaptığı açıklamada, "Fransız radyo kanalı RMC'ye vermemem gereken bir röportaj verdim; çünkü Fransız futbolunun iki büyük ismi Didier ve Zinedine Zidane'a karşı çıkarak tartışma yaratmak istiyorlardı. Yanlış anlaşılmaya yol açan bazı acemice açıklamalar yaptığımı kabul ediyorum." dedi.

Fransa'da Dünya Kupası isyanı: 227 gözaltı

 

Arjantin ve Fransa'nın kazandığı prim belli oldu: Tarihi gelir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)