E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFransız borsası 21 yılın zirvesinde---

Fransız borsası 21 yılın zirvesinde

Fransız borsası 21 yılın zirvesinde
08 Nisan 2021 - 12:03 borsagundem.com

Fed tutanakları sonrası günü rekorla tamamlayan ABD endekslerindeki pozitif hava Avrupa'ya da yansıdı ve Fransız CAC 40 endeksi 21 yılın zirvesini gördü

ABD'de endeksler dün Fed tutanaklarında görülen destekleyici politika ile yeni zirve seviyelere çıkarken, yeni işlem gününde de ABD ve Avrupa işlemlerinde pozitif bir tablo izlendi.

Sabah saatlerinde ABD vadelileri yükselirken, Avrupa tarafında da bu hava endekslere pozitif yansıdı. Fransız CAC 40 endeksi 6 bin 171 puanı aşarak 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Asya tarafında ise endekslerin daha yatay bir görünüm sergilediği göründü. Japonya'da fiyatlamalar üzerinde Tokyo'nun vaka sayılarındaki artışa karşı yeni önlemler planladığı yönündeki haber akışı etkili oldu.

Fed tutanaklarında, tahvil alımlarının azaltılmasının zaman alacağının vurgulanmasının ardından Wall Street endeksleri, düşük hacimle de olsa yükseldi. ABD Borsalarında işlem hacmi 10 milyar hissenin altında kalarak, 2021’in en düşük seviyesinde gerçekleşti. Buna karşın S&P 500 rekor kırdı. Teknoloji devleri de Nasdaq endeksini yukarı taşıdı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisinin ise yüzde 1,67 seviyesi etrafında seyretti.

Ünlü kurum Türk bankalarında hedef fiyatları değiştirdi

Teknoloji uzun vadede kaybettirecek

Avrupa borsaları İspanya hariç yükselişle açıldı

Teknoloji hisselerinde yükseliş beklentisi

Borsada yükseliş denemeleri sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)