E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaFransa'yı kendi şirketi de vurdu---

Fransa'yı kendi şirketi de vurdu

Fransa'yı kendi şirketi de vurdu
14 Temmuz 2013 - 03:44 borsagundem.com

Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden Fransa'ya kendi reyting şirketi Fitch'ten not darbesi indi.

Fitch Fransa'nın son 3A notunu da elinden aldıUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dünyanın 5, Avrupa'nın ise 2'nci büyük ekonomisi Fransa'ya not darbesi indirdi. Yüzde 60 hissesi Fransızlar'ın elinde olan reyting şirketi, ülkenin kredi notunu en üst seviye olan AAA'dan, AA+'ya düşürdü. Ülkenin görünümü ise durağan olarak belirledi.
BÜYÜME ENDİŞE VERİCİ
Fitch, kredi notunun düşürülmesine Fransa ekonomisinin büyüme hızıyla ilgili endişeleri gerekçe gösterdi. Açıklamada ayrıca kamu borçlarının artışındaki tehlikeye de dikkat çekildi. Fitch, Fransa'nın borçlanma oranının yüzde 49'dan yüksek olduğunu belirtirken, ekonomik büyümenin 2013'te yüzde 0.3, 2014'te ise yüzde 0.7 olacağı tahmininde bulundu.
AVRUPA'DA 4 ÜLKE KALDI
Daha önce de Moody's ve Standard & Poor's Fransa'yı en üst seviyedeki ülkelerin sahip olduğu not grubundan çıkarmıştı. Bu iki kuruluşu takip eden Fitch'in kararıyla Fransa'nın AAA notu kalmadı. Fransa'nın notu ilk olarak Standard & Poor's tarafından 2012 Ocak ayında düşürülmüştü. Bunu aynı yılın kasım ayında ülkenin notunu Aaa'dan Aa1'e düşüren Moody's takip etmişti. Fitch'in kararından sonra Avrupa'da da üç büyük derecelendirme kuruluşundan 3A notuna sahip olan sadece 4 ülke kaldı. Bunlar Almanya, Finlandiya, Lüksemburg ve Hollanda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)