E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Endişeliyiz...---

Fransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Endişeliyiz...

Fransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Endişeliyiz...
29 Ekim 2021 - 13:15 borsagundem.com

Ukrayna'nın, ülkenin güneydoğusundaki çatışmalarda Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA'sını ilk kez kullanması sonrası açıklama yapan Fransız Dişişleri Bakanlığı, SİHA'nın kullanılmasından ötürü endişeli olduklarını belirtti.

Ukrayna'da Bayraktar yapımı SİHA'ları kullanarak Rus yanlısı ayrılıkçı güçleri vurması Rusya ve Almanya'nın ardından Fransa'yı da rahatsız etti.

Euronews'teki habere göre; Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ukrayna'da ağır silahların kullanılmaya başlandığını, bunun da ateşkesle birlikte iyileşmekte olan ortama zarar verebileceğini söyledi.

"TB2 SİHA'SININ KULLANILMASINDAN RAHATSIZIZ"

Bölgede çatışmaların yeniden artış göstermesinin kaygı verici olduğunu söyleyen Sözcü, "Minsk Anlaşması kapsamında yasaklanan ağır silahların kullanılmasından, özellikle de Ukrayna ordusu tarafından da belirtildiği gibi, Bayraktar tipi SİHA'ların kullanılmasından endişe duyuyoruz" dedi.

Sözcü ayrıca söz konusu ağır silahların kullanılmasının 27 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe giren ateşkese aykırı olduğunu söyledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, salı günü Donbass'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaşmıştı.

ALMANYA: BU BÖLGEDE İHA KULLANMA YETKİSİ SADECE AGİT'E AİT

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de Ukrayna'nın İHA kullanmasının Minsk Anlaşmasına aykırı olduğunu belirtmişti.

Bild gazetesine konuşan Sözcü, Donbass'ta tüm tarafların İHA kullandığını ancak Minsk Anlaşmalarına göre bölgede İHA kullanabilecek tek gücün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) olduğunu kaydetmişti.

Alman Dışişleri Sözcüsü tüm taraflara "gerilimi yatıştırma" çağrısında da bulunmuştu.

Köye hediye etti: Bayraktar 15 yıl öncesini unutmadı!

 

Rusya sarsıldı: Bayraktar TB2'den Avrupa'da ilk saldırı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat01 Kasım 2021 12:26

    Ukrayna'ya gaza getirip Rusya ile karşı karşıya bırakıp, şimdi de doğalgaz uğruna satışa getirdiler...

  • aydın29 Ekim 2021 20:25

    Siha'yı Fransa satmış olsaydı problem olmazdı endişe duymazlardı.Para Türkiye'ye gidince rahatsız oldular.Batı medeniyeti denen tek dişi kalmış canavar hep bana hep bana der. 

  • Tamamen yanlı29 Ekim 2021 18:49

    Kullanılan siha alman abd fransız yapımı olsaydı sıkardı açıklama yapmaya.Amaç TB2 leri alanlara kullandırmayız mantığı.

  • azılı solcu29 Ekim 2021 18:24

    bu silahların dostumuz ruslara karşı kullanılmasına ben de karşıyım.

  • ZELİHA KARAKAŞLI29 Ekim 2021 16:57

    RUSYA YA YARANMAK İÇİN YAPILMIŞ BİR UCUZ NUMARALARDAN BİR TANESİ BENCE.

  • Hakkı29 Ekim 2021 15:53

    Fasafiso fransa Alamanya da aynı.

  • Mucise Reis ;)29 Ekim 2021 15:28

    Yabancı medyada daha farklı aslında. Askeri uzmanlar diyorki, Var olan gerilla saldırıları , gerilla eğitimleri, piyada hafif silahlı saldırıların önü kapanabilir. Var olan devletler kendi içinde dekonratik çözümlerle milli birlik kurabilir. İha siha insansız araçların ulaşılabilir olması, sömürgeci devletlerin iç isyanları destekleyen girişimlerini etkisiz kılabilir. ingiliz, fransa, abd, rusya vb.. denilen bu. Aynı durumda, farklı silah ve hafif silahlarla ordular iha silha gibi cihazları imha edebilir. düzenli ordu yok ise, bu silahları yok ececek sistemler şuan pahalı olacak, her hafif piyasa gerilla bu silahlrı uzun yıllar kullanamayacak .. bu tarz makale var. değişen teknolojı, özlem, yaya geleneksel ak47 li gerilla yontemını bitirecek gibi. duzenlı ordu yoksa çaresiz kalacaksınız vb. vb. özeti bu. 

  • Mucise Reis ;)30 Ekim 2021 11:36

    Benim endişem, olmadı. haa illaki endişeleniyor diyorsan TL nin afrika parasından daha ucuz olması etrafımdaki güzel insanların evlerine yemek yiyecek alamaması beni endişelendiriyor. 

  • Bir yorum30 Ekim 2021 08:04

    Sen onlardan daha fazla endişelisin açıkçası!  İşin özeti bu!   

  • Antony John Blinken29 Ekim 2021 19:32

    Yazılarınızı Başkan BİDEN a copy paste ile gönderiyorum ... Dikkatlice okuyor ve çok ilgisini çekiyormuş ... Her seferinde sana bir aferini ihmal etmeyip ayrıca senin için tam bir görev adamı diyor bilesin ve gurur duyasın...

  • VS29 Ekim 2021 13:52

    Kalleş bunaklar.sizin silahlarınızı türk askerine terör örgütleri kullanırken neredeydiniz.birde bu silahları size karşı kullansalar o zaman ne yaparsınız bilmem.

  • RAMO CANCAN29 Ekim 2021 13:39

    sizin silahları kullansalar endişeli olmaz idiniz değil mi.