E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFransa'da 'vergisiz havuz keyfi'ne yapay zeka engeli---

Fransa'da 'vergisiz havuz keyfi'ne yapay zeka engeli

Fransa'da 'vergisiz havuz keyfi'ne yapay zeka engeli
30 Ağustos 2022 - 07:17 borsagundem.com

Fransa'da yapay zeka kullanılarak beyan edilmemiş özel yüzme havuzları tespit edilmesi beklenmedik büyük bir gelir sağladı.

Yapay zeka (AI) kullanılarak yapılan bir deneyin ardından, Fransa'da 20 binden fazla gizli havuz keşfedildi.

Fransız medyasının bildirdiğine göre, 10 milyon euro gelir elde edildi.

Havuzlar, mülk değerini artırdıkları ve Fransız yasalarına göre beyan edilmeleri gerektiği için daha yüksek emlak vergilerine yol açıyor.

Google ve Fransız danışmanlık firması Capgemini tarafından geliştirilen yazılım, Ekim 2021'deki bir deneme sırasında dokuz Fransız bölgesinin hava görüntülerinde havuzları tespit etti.

Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute -Savoie, Vendée, Maine-et-Loire ve Morbihan bölgeleri davanın bir parçasıydı. Ancak vergi yetkilileri davanın artık ülke çapında uygulanabileceğini söylüyor.

Veri web sitesi Statista'ya göre, 2020'de Fransa'da 3,2 milyondan fazla özel yüzme havuzu vardı ve satışlar COVID-19 pandemisinden önce zaten patlamıştı.

Ancak daha fazla çalışan evden çalıştıkça havuz kurulumlarında daha fazla artış oldu.

Le Parisien gazetesine göre, ortalama 30 metrekarelik bir havuz yılda 200 euro vergilendiriliyor.

Vergi makamları, yazılımın sonunda emlak vergilerinde de rol oynayan beyan edilmemiş ev uzantılarını, terasları veya çardakları bulmak için kullanılabileceğini söylüyor.

Berlin belediye başkanına yapay zeka şoku

2025 yılında GSYH'nin yüzde 5'i yapay zekadan sağlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yazılımcı 30 Ağustos 2022 10:14

    Her zaman belirtmisimdir. Ülkesini milletini seven ekonomistler ve yazılım mimari ve diğer derin öğrenme algoritma vb yazılımcı, ülke gelirini cok cok artırabilir. Beyan gerek olmadan her şeyi online kontrol edebilir. Kaçaklar paravan şirketler... ülke deki manipleyi, üretimde stok ve harekeleri vb... ama bunu yapmak için dirayetli olmak gerekir karşınızda beyan ile gerçek geliri şişirme giderler ile yok eden bir düzen var. Düzen oluşmuş. Bunu yılmak eğitmek kolay değil