E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da süt krizi kapıda---

Fransa'da süt krizi kapıda

Fransa'da süt krizi kapıda
08 Ağustos 2022 - 09:29 borsagundem.com

Fransa, rekor düzeydeki kuraklık ve yem eksikliği nedeniyle süt kıtlığı yaşanabileceği konusunda vatandaşlarını uyardı.

Fransa tarım üreticileri birliği (FNSEA) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Fransız tüketicilerin bu sonbahar ve kış aylarında kuraklığın neden olduğu yem eksikliği nedeniyle süt ve süt ürünleri kıtlığı ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

FNSEA ekonomi komisyonu başkanı Yannick Fialip, “Süt üretmek için başta yonca ve mısır olmak üzere bu yıl hemen hemen hiç olmayan yemlere ihtiyacınız var. Bu nedenle bu sonbahar ve kış sütümüzün bitme riskini değerlendiriyoruz." dedi.

Fialip, bu yıl ülkeyi etkisi altına alan kuraklık nedeniyle bu dönemde genellikle çayırlarda kalan hayvanların yiyecek hiçbir şeyinin olmadığını belirtti.

Fialip, Fransa'da süt fiyatının geleneksel olarak Almanya ve Hollanda gibi diğer birçok Avrupa ülkesinden % 20 daha düşük olduğunu ve Fransız çiftçilerin üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için giderek daha fazla fiyat revizyonu talep ettiğini kaydetti.

Gravyer peyniri üretiminde kriz dalgası

Çiftçiler, sıcak hava dalgasında ineklerin daha az süt ürettiğini ve yeşil çimenlerin yokluğunun mandıra çiftçilerini pek çoğunun karşılayamayacağı pahalı yemleri almaya zorladığını söylüyor.

Birçoğu para toplamak için süt sığırlarını mezbahalara satıyor ve bu da üretimde daha fazla düşüşe yol açıyor.

Gravyerin memleketi olan Fribourg, İsviçre’de peynir üretim kooperatifinin başkanı olan Dominique de Buman, üretimin her iki şekilde de etkileneceğini söyledi. “Bir düşüş tahmin edilebilir ve buna olan güçlü talep göz önüne alındığında, gravyer sıkıntısı bile yaşayabiliriz” diyerek peynir sevenleri ve üreticilerini endişelendirdi.

Fransa'daki yangınların dumanı Paris'e kadar ulaştı

 

Fransa enerji krizini nasıl çözecek

 

Fransa'da enflasyon rekor tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 11:24

    Bizde o bahsedilen kriz dedikleri durum 5 yıldır var :D adamlar bizlerin normal yaşantısının fragmanını görse kriz diye veryansıne diyorlar :D .. admalar 1 avruya 1 litre süt... 1 saat çalışıp 14 litre süt alıyor kriz kriz diyor.. TC de 1 saatte 1 litre süt alınmadığını bilseler nasıl tepki verirler :D Bu fransızlarda, herşeylere fransız : ))

  • hasan08 Ağustos 2022 11:14

    atma  bre hasan

  • EKRİKS08 Ağustos 2022 11:12

    Bakın görürsünüz bunların pislikleri bizlere de sıçrayacaktır.