E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa’da nikotin bandı satışı sınırlandırıldı---

Fransa’da nikotin bandı satışı sınırlandırıldı

Fransa’da nikotin bandı satışı sınırlandırıldı
28 Nisan 2020 - 13:01 borsagundem.com

Fransa'da 'nikotin Kovid-19'u önleyebilir' araştırmasının ardından stokların tükenmemesi için nikotin bandı satışı sınırlandırıldı

Fransa, nikotinin korona virüse karşı bir düzeyde koruma sağlayabileceğini öne süren yeni araştırmanın ardından nikotin ikamelerinin satışına sınırlama getiriyor.

Sağlık yetkilileri, nikotin bandı ve sakızı gibi ürünlerin tükenmesini, yanlış kullanımını ve aşırı kullanımını önlemek istediklerini söylüyor.

Paris'teki Pitié-Salpêtrière Hastanesi'ndeki 483 hastayla gerçekleştirilen ve bu hafta yayımlanan çalışma, sigara içenlerin diğerlerine göre Kovid-19'a daha az yakalandığını belirtti.

Araştırmacılar, genel nüfusun yüzde 25,4'ü düzenli olarak sigara içerken, incelenen korona virüs hastalarının sadece yüzde 5,3'ünün sigara içtiğini tespit etti.

Ancak araştırmacılar, hastalığa yakalanmış sigara içen kişilerin, solunum yolu hastalığının daha ciddi belirtilerini geliştirdiği konusunda uyardı. Britanyalı uzmanlar, korona virüse yakalanan sigara içen kişilerin yoğun bakıma yatmasının sigara içmeyenlere kıyasla daha olası olduğunu söylüyor.

Fransız Sağlık Bakanlığı, çalışmanın yayımlanmasının ardından nikotin ürünlerinin internet üzerinden satışını yasakladı ve eczanelerde satışını sınırlandırdı.

Eczanelerden yalnızca bir ay yetecek kadar ürün satın alınmasına izin verilecek ve bunları satın alan herkesin kaydı tutulacak.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran parlamentoya yaptığı açıklamada, "Fransız araştırmacılardan oluşan bir ekip, nikotin tüketicisi ve haliyle sigara içen hasta sayısının nüfusun geri kalanından daha az olduğunu gösteren ilginç bir bilimsel makale yazdı" dedi.

Veran, "Ama dikkat edin, bu tütünün koruma sağladığı anlamına gelmiyor. Tütün öldürür" dedi ve Fransa'da sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 70 binden fazla kişinin öldüğünü ekledi.

Çalışma ayrıca nikotinin virüsün hücrelere girmesini önleyebileceğini de öne sürdü. Fransa'nın Pasteur Enstitüsü'nden çalışmanın ortak yazarı Jean-Pierre Changeux teorinin, nikotinin hücre reseptörlerine yapışabileceği ve dolayısıyla virüsü bloke edip vücutta yayılmasını önleyebileceği olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, daha ileri klinik araştırmalar yapmak için sağlık yetkililerinin onayını bekliyor.

Araştırmacılar, nikotin bantlarını hastanedeki sağlık çalışanlarında test etmeyi planlıyor.

Satış kısıtlamalarının, Fransa'nın tecrit tedbirlerini hafifletmeye ve okulları yeniden açmaya başlayacağı 11 Mayıs'a kadar sürmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)