E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da Nice saldırısının ardından asker sayısı artırıldı---

Fransa'da Nice saldırısının ardından asker sayısı artırıldı

Fransa'da Nice saldırısının ardından asker sayısı artırıldı
29 Ekim 2020 - 20:44 borsagundem.com

Macron, 3 kişinin ölümüne neden olan Nice kentindeki bıçaklı saldırının ardından yaptığı açıklamada, ülke genelinde terörle mücadele kapsamında görev alan asker sayısının 3 binden 7 bine yükseltildiğini duyurdu

Fransa'da sabah saatlerinde Nice kentinde bulunan Notre-Dame Kilisesi’nin yakınlarındaki bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Macron olay yerinden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Değerlerimiz, özgürlük anlayışımız ve ülkemizdeki inanç özgürlüğümüz yüzünden saldırıya uğradık. Asla teslim olmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Macron, “Fransa bir kez daha terör saldırısıyla vuruldu. Terör bu şehrin sakinlerini üçüncü kez vurdu. Hissettiğiniz şoku biliyorum” ifadelerini kullanarak, ülke genelinde terörle mücadele kapsamında görev alan asker sayısının 3 binden 7 bine yükseltildiğini açıkladı. Macron, “Başta kiliseler olmak üzere tüm ibadethaneleri koruyacak konuma geleceğiz” dedi.

Açıklamasında birlik mesajı veren Macron, “Fransa'da tek bir topluluk var, oda Ulusal topluluktur. İnançları ve dinleri ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza bu zamanlarda birleşmemiz ve bölünmememiz gerektiğini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Jean Castex Ulusal Meclis'te yaptığı konuşmada, ülkenin terörle mücadele eylem planını “acil saldırı” seviyesine çıkarıldığını duyurdu.

Fransa'da bir kilise yakınında bıçaklı saldırı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berk30 Ekim 2020 01:02

    Sen kudurdun cami duvarına işiyorsun, halkın da medya da sana dur demiyor pes!! Daha çok ordu asker istersin,insanlar salgın hastalıkla uğraşırken dünyayı bir de s.K. Egonla meşgul ediyorsun. Bizim de karikatür dergilerimiz var ama hiç bir dine saldırmıyor insanları az da olsa mizahla tebessüm ettiriyor sizin dergileriniz ırkçılık yapıyor! Bu özgürlük değil bu ırkçılık bu insanları kışkırtmak bu durumda hiç bir millet sakinliğini koruyamaz zira sen ateşe gaz döküyorsun Fransa kanıyor farkında değilsin senin acilen tedavi olman gerek harbiden. Böyle oy toplayacaksan senin halkına yazıklar olsun ,insanlıktan çıkmışsınız şeytan çoktan aramızda.

  • uyarıcı29 Ekim 2020 22:34

    geri zekalı  herif kendi oylarını arttırmak için milleti gazladı islam nefreti üzerinden oy kazanacağım diye bir sürü insanın ölümüne sebep oldu.