E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da milletvekillerine 'akraba' yasağı---

Fransa'da milletvekillerine 'akraba' yasağı

Fransa'da milletvekillerine 'akraba' yasağı
03 Ağustos 2017 - 17:46 borsagundem.com

Fransa'da milletvekillerinin birinci derecede yakınlarını çalıştırmaları yasaklandı.

Fransız Ulusal Meclisi, milletvekillerine, yakınlarını çalıştırma yasağı getiren tasarıyı kabul etti.

3 hayır ve 48 çekimser oya karşı 383 milletvekilin oyuyla kabul edilen tasarıya Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kurucusu olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi, merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi ve Demokrasi Hareketi destek verirken aşırı soldan Boğun Eğmeyen Fransa Hareketi ve solcu milletvekilleri karşı çıktı.

"Kamuda iş ahlakının geliştirilmesi" adı verilen tasarıyla milletvekillerine birinci derecede yakınlarını çalıştırma yasağı öngörülürken, yasağa uymayan vekiller 45 bin euro para ve 3 ay hapis cezasına çarptırılabilecek.

Milletvekilleri ikinci derecede yakınlarını çalıştırmak istediğinde ise ilgili makama beyanda bulunacak.

Tasarı aynı zamanda milletvekillerinin, derneklere devletin bütçesinden maddi yardım yapmasını sağlayan yasanın 2024 yılına kadar kaldırılmasını öngörüyor.

'Hayali danışman'

Cumhurbaşkanı Macron, cumhurbaşkanlığı seçim döneminde kamuoyunda geniş yer bulan "hayali milletvekili danışmanı" konusunda düzenleme yapacağını vadetmişti.

Fransa sağının cumhurbaşkanı adayı olan ancak seçimin ilk turunda elenen François Fillon hakkında, "eşi ve çocuklarını danışmanı olarak çalıştırdığı" iddiaları ortaya atılmıştı. Fillon ise iddiaları kabul ederek, bu durumun yasalara aykırı olmadığını belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)