E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFransa'da manşetlerde Burak ve Zeki var---

Fransa'da manşetlerde Burak ve Zeki var

Fransa'da manşetlerde Burak ve Zeki var
02 Mayıs 2021 - 16:28 borsagundem.com

Fransız basınından Nice maçında gol atan Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'e övgü yağdı! Lille'in teknik direktörü Christophe Galtier, Burak Yılmaz için çarpıcı ifadeler kullandı

Fransa Ligue 1'de şampiyonluk heyecanı tam gaz sürerken, Lille, Nice'i Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in golleriyle 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

Milli futbolcular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in Nice maçında attığı goller, Fransız basınında geniş yer buldu. Spor gazetesi L'Equipe'in "Lille: Yılmaz ve Çelik, Nice'e karşı yine 2 kararlı Türk" başlıklı haberinde, Lille'in 3 hafta önce Metz karşılaşmasında olduğu gibi Nice'i Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in golleriyle yendiği belirtildi. Haberde, 2 oyuncunun dünkü maçta etkili performans sergiledikleri vurgulandı. Burak'ın rakiplerine karşı "zehir" gibi olduğunun ifade edildiği haberde, Zeki Çelik'in de sağ bekte "hiperaktif" ve etkili olduğu kaydedildi.

Kamu yayıncısı France Info, haberinde, "Lille, Türkler Yılmaz ve Çelik'in harika golleriyle fark oluşturdu." ifadesini kullandı. France Football dergisinin haberinde Burak Yılmaz'a ilişkin, "Bu zafer, acımasız Lille'in imparatorluk lideri olan Türk forvetinin mührünü bir kez daha taşıyor." yorumu yapıldı.

Foot Mercato internet sitesinin haberinde, "Maçın adamı Burak Yılmaz. Bu Türk, Lille'in sezon sonunun her şeyini değiştiriyor. Burak Yılmaz, dikkatiyle durumu değiştirebiliyor." ifadeleri kullanıldı. Haberde, Burak Yılmaz'ın 13. dakikada attığı golle Lille'in galibiyetini kolaylaştırdığı belirtildi. RMC Sport kanalının haberinde, Lille'i galibiyete ulaştırmak için Burak Yılmaz'a 15 dakikanın yeterli geldiği kaydedildi.

GALTIER: BURAK SAHANIN VE HAFTANIN LİDERİ
Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) lideri Lille'in teknik direktörü Christophe Galtier, Nice maçında gol atan milli futbolcu Burak Yılmaz'ın sahanın ve haftanın lideri olduğunu söyledi. Galtier, Ligue 1'de Nice'i 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Burak Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle arka arkaya 9 karşılaşmada forma giyemediğini anımsatarak, "(Burak Yılmaz'ın) Geri dönüşü takımımız ve ofansımız için gerçek bir artı. Burak sahanın ve haftanın lideri." değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz'ın 2 sarı kartı bulunduğu ifade eden Galtier, milli futbolcunun bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşeceğini, bunu önlemek için onu oyundan çıkardığını söyledi. Galtier, bu durumu Burak Yılmaz ile konuştuğunu da kaydetti.

Burak Yılmaz ile Jonathan David arasındaki uyuma dikkati çeken Galtier, bu iki futbolcunun sahada uyumlu şekilde performans sergilemeleri için antrenmanlarda bu konuda çalışma yaptıklarını aktardı. Galtier, Burak Yılmaz'ın gol atmaya alışık olduğunu belirtti.

Fransa'da Türkler'in gecesi

Lille'de yaşanan satış işlemi sonrası kulüpte kazan kaynıyor!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala03 Mayıs 2021 05:11

    Türkiye'de kenyalilar gol atınca kararlı kenyalilar diye manşet atılıyor mu? Atiba için cesur Kanadalı diyen var mı?gs defansinda 2 Norveç veya İsveçli var, emin değilim. Bu Fransızlar niye türk diye vurguluyor anlamıyorum

  • Vatandaş02 Mayıs 2021 18:57

    Bravo bizim çocuklara...Şampiyon da olurlarsa damgalarını vuracaklar Fransa ligine...Gerçi şimdiden vurdular...