E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da Le Pen devri kapandı---

Fransa'da Le Pen devri kapandı

Fransa'da Le Pen devri kapandı
05 Kasım 2022 - 16:08 borsagundem.com

Fransa’da aşırı sağ partide uzun zamandır yönetimde bulunan Le Pen yerine 84,84 oy oranıyla Jordan Bardella, geldi

Fransa’da aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Ulusal Birlik Partisi (RN) liderliğine 27 yaşındaki Jordan Bardella seçildi.

Avrupa Parlamentosu üyesi Bardella’nın bu göreve seçilmesiyle, Fransa’da son 50 yılda aşırı sağ siyasete damgasını vurmuş, Le Pen ailesinin devri de bir anlamda son buldu.

Bardella, seçimde parti delegelerinin oyunun yüzde 84,84’ünü alırken karşısında yarışan Louis Aliot ise yüzde 15,16 oranında oy aldı.

Bardella, Jean Marie Le Pen ve kızı Marine Le Pen’den sonra aşırı sağ partiye liderlik yapan üçüncü siyasetçi olacak.

Yaklaşık 11 yıl parti liderliği yapan Marine Le Pen, babasından daha fazla ‘ılımlı” bir siyaset izlemesine rağmen iki turlu seçim sisteminin uygulandığı ülkede, merkez sağ ve merkez sol parti seçmenlerinin aşırı sağ partiyi 2. turda dışlamaları sonucu son yıllarda oylarını önemli ölçüde artırmasına rağmen isteği başarıyı elde edemedi.

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik milletvekilli Gregoire de Fournas, başka bir milletvekiline karşı "ırkçı ifadeler" kullandığı gerekçesiyle Ulusal Meclisten 15 gün men cezası alması geçen hafta geniş yankı uyandırmıştı.

Fransa Boyun Eğmeyen (LFİ) partisinin siyahi milletvekilli Carlos Martens Bilongo'nun mecliste, Norveç bayraklı “Ocean Viking” gemisinin kurtardığı ve 11 gündür Akdeniz'de mahsur kalan 234 kişinin durumuna dikkati çektiği sırada, Gregoire de Fournas'ın "Afrika'ya geri dönsün" sözü, seslerin yükselmesine ve oturuma 5 dakika ara verilmesine sebep olmuştu. (euronews)

Avrupa Parlamentosu, AB Komisyonu'na dava açıyor

Avrupa Parlamentosu'ndan Ukrayna'ya mali desteğe yeşil ışık

Fransa ve Almanya'dan 'kriz' ortaklığı

Macron: Le Pen'in programı cumhuriyet karşıtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)