E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Fransa'da işçi ve işveren zirvesinde gerginlik---

​Fransa'da işçi ve işveren zirvesinde gerginlik

​Fransa'da işçi ve işveren zirvesinde gerginlik
07 Temmuz 2014 - 19:33 borsagundem.com

Fransa'da hükümet ile işveren ve işçi sendikalarını bir araya getiren zirve gergin başladı

Fransa’da hükümet ile işveren ve işçi sendikaları temsilcilerini bir araya getiren ekonomik ve sosyal konsey toplantısı, tarafların birbirlerine yönelik sert açıklamaları yüzünden gergin bir ortamda başladı.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın açılış oturumuna katılarak bir konuşma yaptığı 2 günlük konseye, işveren ve işçi sendikalarının hükümete yönelik son dönemde dile getirdikleri sert itirazların damgasını vurması bekleniyor.

Fransa’nın radikal sol sendikalarında CGT ve FO hükümete tepkileri yüzünden açılış oturumunu boykot edeceklerini açıklamıştı. Bu sendika temsilcileri ilk günkü toplantılara katıldılar ancak yarınki oturumlara tepkilerini göstermek için katılmayacaklarını bildirdi.

Diğer sendika temsilcileri ise bugün yaptıkları açıklamalarda, radikal sol sendika temsilcilerini sorumsuzlukla suçladı.

Konsey toplantısında, bütçe açıklarını düşürmek için kamu harcamalarını düşürme ve vergileri artırma planları yapan hükümete yönelik işçi ve işveren kesiminden gelecek tepkilerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Fransa'nın önde gelen 7 büyük işveren örgütü de konsey öncesi hükümete, "ekonomik reformları hızlandır" çağrısında bulunmuştu.

Ortak çağrıda işverenler, ''maliyetlerin düşürülmesi, çalışanlar için ödenen kesintilerin indirilmesi, vergi kolaylığı ve çalışma süreleriyle ilgili mevzuatta esneklik'' istemiş, istihdamın artırılması ve ekonomik büyüme için hükümetin iş dünyasını daha fazla desteklemesi beklentilerini dile getirmişti.

İşçi sendikaları ise son dönemde ülke gelinde düzenledikleri grevlerle hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarına yönelik tepkilerini ifade ediyor.

Fransa'da bütçe açıkları ile ekonomik büyümenin ve istihdamın artırılamaması, hükümetin en fazla eleştirildiği konuların başında geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)