E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFransa'da ırkçı rezalet---

Fransa'da ırkçı rezalet

Fransa'da ırkçı rezalet
14 Kasım 2013 - 06:13 borsagundem.com

Fransa'da yayımlanan haftalık dergi Minute, siyahi Adalet Bakanı Christiane Taubira'yı maymuna benzetti

Fransa'da siyaset bir ırkçılık skandalıyla sarsıldı. Adalet Bakanı Christiane Taubira, aşırı sağın haftalık dergisi Minute'ün ırkçı saldırısına uğradı. Dergi son sayısının kapağında Taubira için maymun benzetmesi yaptı. Irkçılıkla suçlanan Minute kapağında 'Maymun gibi kurnaz Christiane Taubira muzu buldu' başlığını kullandı. Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, aşırı sağcı derginin toplatılması için Paris Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. Ayrault "Irkçı saldırılar kabul edilemez. Bu dergiyi kınıyorum ve her zamankinden daha fazla Taubira'nın tarafındayım" dedi. Savcılık şikayet üzerine soruşturma başlattığını açıkladı.

HAKARETİ SAVUNDU

'Minute' dergisi basın sözcüsü Helene Valette; derginin kapağına yazdıkları başlıkların Christiane Taubira'ya çeşitli yerlerde yapılan hakaretlerin bir listesi olduğunu söyledi. Derginin saldırıya maruz kaldığını iddia edden Valette, Fransa'da yayımlanan diğer 'Kara mizah' dergisi olan Charlie Hedo'ya' bu kadar tepki gösterilmediğini söyledi. Charlie Hebdo, Müslümanlara hakaret eden yayınları nedeniyle tepki çekmişti. (Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)