E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporA Milliler Fransa'dan lider olarak dönüyor---

A Milliler Fransa'dan lider olarak dönüyor

A Milliler Fransa'dan lider olarak dönüyor
14 Ekim 2019 - 20:31 borsagundem.com

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve liderliğini sürdürdü

EURO 2020 Elemeleri'nde Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan A Milli Takımımız muhteşem bir mücadele ortaya koyarak 1 puanı cebine koydu. İlk maçta 2-0 mağlup ettiğimiz son dünya şampiyonuna geçit vermeyen ay yıldızlılar 19 puanla grup liderliğini sürdürerek EURO 2020 kapısını sonuna kadar araladı.

Kritik maç öncesi 81 bin kişilik statta Türk taraftarlar milli takımımıza müthiş bir destek vererek hayran bıraktı. Millilerimiz büyük bir destekle sahaya çıktı ve Fransa'da İstiklal Marşı'mız muhteşem bir atmosferle okundu.

16. dakikada Fransa, gole yaklaştı. Griezmann, Coman'ın sol kanattan verdiği pasla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Griezmann'ın şutunda Mert Günok, topu çelmeyi başardı. Devam eden pozisyonda meşin yuvarlağı önünde bulan Sissoko'nun sert vuruşunda iyi yer tutan Mert, bir kurtarış daha yaparak topun ceza sahası dışına uzaklaşmasını sağladı.

21. dakikada sol kanattan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Coman, topu penaltı noktası üzerine ortaladı. Bu pozisyonda Griezmann'ın yaptığı kafa vuruşunda top, Mert Günok'ta kaldı.

22. dakikada Coman'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kalenin üzerinden dışarı gitti.

25. dakikada Coman, sol kanattan yine tehlikeli geldi. Griezmann, Coman'ın ceza sahası ön çizgisine paralel gönderdiği topun üzerinden atlayarak tehlikenin büyümesini sağladı. Boş pozisyonda bulunan Sissoko'nun yerden vuruşunda kaleci Mert Günok, uzanarak topu kurtardı.

36. dakikada sağ kanatta topla buluşan Griezmann, çapraz pozisyonda yaptığı sert vuruşla gol aradı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak, kalenin yanından az farkla auta çıktı.

Müsabakanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Maçın 76. dakikasında Fransa golü bularak maçın skorunu 1-0 yaptı. 

A Milliller 82. dakikada bulduğu gol ile 1-1 beraberliği sağladı. 

Karşılaşma bu sonuçla sona erdi. 

FUTBOLCULARDAN ASKER SELAMI

Milli futbolcular Kaan Ayhan'ın attığı gol sonrası asker selamı verdi.

MAÇTAN NOTLAR

Hakem karşılaşmanın son düdüğünü çaldı. Milli takım zorlu Fransa deplasmanından bir puanla ayrılmayı başardı.

91. KÖTÜ KULLANDI! Milli takım, Lemar'ın top kaybı sonrası rakip savunmayı dörde dört yakaladı. İrfan Can sağ taraftaki Burak Yılmaz'ı gördü. Ceza sahasındaki arkadaşlarını topla buluşturmak isteyen Burak Yılmaz'ın ortasında meşin yuvarlak dışarı gitti. 

81. GOL! Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Kaan Ayhan düzgün bir kafa vuruşuyla topu yakın köşeden ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

76. GOL! Köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Olivier Giroud kafayı vurdu ve topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

74. YİNE SAVUNMA! Fransa rakip savunmayı eksik yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Sissoko ortasını yaptı ve araya giren Merih topu kornere attı. 

61. KÖTÜ VURDU! Kenan'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunmadan seken top Ozan Tufan'ın önüne düştü. Ozan'ın topun gelişine yaptığı vuruş isabetli olmadı ve meşin yuvarlak üstten dışarı gitti. 

59. EN NET FIRSAT! Milliler karşılaşmadaki en net gol fırsatını yakaladı. İrfan Can'ın savunma arkasına attığı uzun topu Hakan Çalhanoğlu çok güzel indirdi. Müsait durumda topu önünde bulan Burak Yılmaz'ın vuruşunda top üstten dışarı gitti. 

49. Hakan'ın etkili ortasında Burak Yılmaz kafayı vuramadı ve top kaleci Mandanda'da kaldı. Yardımcı hakem pozisyonun ardından ofsayt bayrağını kaldırdı. 

49. Sağ kanattan topla buluşan Kenan Karaman, Hernandez'in müdahalesi ile yerde kaldı. Ay yıldızlılar tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazanırken Lucas Hernandez sarı kart gördü.

45. Müsabakanın ikinci yarısı başlarken Okay Yokuşlu'nun yerine Hakan Çalhanoğlu giriyor.

45. Hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. İki takım ilk 45 dakikanın ardından golsüz eşitlikle soyunma odasına gidiyor.

43. Matuidi'nin ceza sahasına yaptığı ortada Coman'dan etkili bir kafa vuruşu gelmedi. 

42. Alman hakem Felix Brych itirazlarını sürdüren Hernandez'i sözlü olarak uyardı. 

40. Sağ kanatta topla buluşup son çizgiye inen Griezmann kale sahasına tehlikeli bir top gönderdi ama Merih Demiral araya girerek topu kornere gönderdi. 

39. Fransa savunmasının arkasına atılan uzun topta kaleci Mandanda kalesini terkederek Burak Yılmaz'dan önce topu kontrol etmeyi başardı. 

38. Milliler bu dakikaya kadar kazandığı topları kullanmakta başarılı olamadı. Fransalı futbolcular yaptıkları baskıyla kaybettikleri topları kısa sürede kazanıp hücum devamlılığı sağladı. 

37. Ben Yedder ile duvar pası yapan Griezmann etkili bir şekilde ceza sahasına girdi ancak Merih Demiral'dan kritik bir müdahale geldi.

35. AZ FARKLA! Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Griezmann içeri doğru hareketlenip sol ayağıyla uzak köşeye tehlikeli bir şut gönderdi fakat meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti. 

33. Ev sahibi ekip şu ana kadar ağırlıklı olarak sol kanattan hücum geliştirdi. Sağ tarafta görev yapan Sissoko ise ters kanattan gelişen hücumlarda sık sık ceza sahasına girip tehlike aradı. 

27. Griezmann'ın kullandığı köşe vuruşunda Lenglet kafayı vurdu ama top uzak köşede önce Mert'e sonra Ben Yedder'e çarparak oyun alanını terketti. 

24. YİNE MERT! Fransa yine sol kanattan tehlikeli geldi. Coman'ın içeri çevirdiği topa Griezmann son anda dokunmadı ve meşin yuvarlak ters taraftaki Sissoko'nun önünde kaldı. Tottenhamlı futbolcunun ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok sol tarafına uzanarak topu kontrol etti. 

21. Ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Coman sağ ayağıyla kaleyi yokladı ancak vuruşunda isabet sağlayamadı.

20. Sol kanatta topla buluşan Coman son çizgiye indi ve ortasını yaptı. Griezmann'ın yaptığı kafa vuruşunda top bir kez daha kaleci Mert'te kaldı. 

16. KALECİ MERT! Fransa arka arkaya çok net fırsatlar yakaladı. Sol kanattan gelişen hücumda Griezmann ceza sahasına girdi ve çaprazdan şutunu attı. Kaleci Mert'in çıkarttığı top Sissoko'nun önüne düştü fakat onun müsait pozisyonda yaptığı vuruşu da kaleci Mert kurtarmayı başardı. 

14. Dörtlü Fransa savunmasının önünde ise Tolisso ve Matuidi görev yapıyor. Sağ kanatta Sissoko, sol kanatta Coman ve forvet arkasında Griezmann mücadele ediyor. İleri uçta ise Ben Yedder yer alıyor. 

10. Burak Yılmaz ceza yayı üzerinde topla buluştu fakat kaleyi görmesine fırsat vermeyen Fransa savunması topu kazandı. 

4. Fransa cephesinde ilk maçta görev yapan isimlerden sadece Pavard, Varane, Sissoko, Matuidi ve Griezmann bu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu.

Hakemin düdüğüyle karşılaşma başladı.

İLK 11'LER

Fransa: Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez, Tolisso, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Coman, Ben Yedder

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Kenan Karaman, İrfan Can, Burak Yılmaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkiyem15 Ekim 2019 10:14

    Bir kişi vardı sahada yürüyordu , nedense maç sonuna kadar oyundan alınmadı. Diğer ter akıtan bütün oyunculara TEBRİKLER.

  • BİRİ15 Ekim 2019 09:44

    Helal Olsun.Boş konuşmak yerine, sahada gösterin kendinizi

  • emekci15 Ekim 2019 06:34

    iyiki fatih terim kebapçıda kavga edip kovuldu. yoksa hiç şansımız yoktu

  • maho15 Ekim 2019 07:46

    türkiye 2008 yılından beri hiçbir uluslararası turnuvaya katılmayı beremedi, hep eleme turlarında fiyasko yaşadı.

  • Emrah15 Ekim 2019 02:25

    Ayrıca milli takımdan keyif alıyorum ve futbol oynamaya çalışıyor korkaklar gibi katı savunma yapmıyor fransaya savunma yapanların halini gördük hepsi yenildi tebrikler Şenol hocaya.

  • Emrah15 Ekim 2019 02:21

    Burak yada Cenk Tosundan daha iyi forvet yok hem süper ligde hemde yurt dışında oynayan futbolculardan son yıllarda forvet sıkıntısı yaşıyor Türk milli takımı fakat stoperlermiz Avrupanın üst düzey stoperleri buna yedek kalan Ozan kabak da dahil diyeyim. aslında tek forvet düzeninde Yusuf Yazıcıda oynar hızlı depara kalktığı için ve çok hareketli olduğu için.

  • BÖRÜ14 Ekim 2019 23:56

    Her alanda mücadele eden kardeşlerimizi kutluyorum..BİZLER TEK YÜREĞİZ.. KİMİMİZ ASKER KİMİMİZ SPORCU KİMİMİZ BİLİM ADAMI.....BÖRÜ KALPLERDE YENİDEN YEŞERDİ ARTIK HER YERDE HER PLATFORMDAYIZ..

  • Ziya14 Ekim 2019 23:42

    Şu ozan çıkar çıkmaz gol oldu!  Lütfen bu jenerasyondan kurtulun artık!  Burak dahil!  

  • Bika15 Ekim 2019 00:14

    Ozan takımla uyumlu değil  balansı bozuk. 40 'lık Emre'nin milli takımda ne işi var !  F.Terim döneminde vatandaş milli takımdan soğumuştu.

  • 🇹🇷14 Ekim 2019 23:38

    Milli takımımızı yürekten kutluyorum. Milli takımımız bence bir kişi hariç canla başla mücadele etti.