E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Tarım Bakanı'ndan Trump'a hakaret---

Fransa Tarım Bakanı'ndan Trump'a hakaret

Fransa Tarım Bakanı'ndan Trump'a hakaret
30 Temmuz 2019 - 21:15 borsagundem.com

Trump'ın, Fransa'yı teknoloji vergisine misilleme olarak şaraba vergiyle tehdit etmesinin ardından Fransa Tarım Bakanı'ndan sert bir yanıt geldi

Amerikan teknoloji devleri Google, Apple, Facebook ve Amazon'un akronimi olarak 'GAFA vergisi' denilen dijital devlere özel vergi getiren Fransa'dan, ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdidine “tümüyle moronca” yanıtı geldi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Fransa Tarım Bakanı Didier Guillaume, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'GAFA vergisine' misilleme olarak Fransız şaraplarına vergi getirme tehdidine 'tümden moronca' tepkisini gösterdi. Trump, 26 Temmuz'da attığı tweette, büyük Amerikan teknoloji şirketlerine sadece ABD'nin vergi getirebileceğini iddia edip Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan şöyle söz etmişti:

Alkol kullanmadığını açıklamış olan, resmi yemekler ve uluslararası zirvelerde kola içen Trump, "Amerikan şarabının Fransız şarabından daha iyi olduğunu hep söylemişimdir" diye eklemişti. 

BFM TV'ye konuşan Guillaume "Siyasi ve ekonomik tartışma bakımından 'sen GAFA'ye vergi getirirsen ben de şaraba vergi getiririm' demek, absürt. Tümden moronca" karşılığını verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK30 Temmuz 2019 22:54

    bende belledim ana avrad küfür etmiş.trump ittifat etmiş.yani vergileri az bulmuş fransız bakan.fransa her zaman abd nin attığı leş kırıntıları ile beslenmiştir.abd nin finosudur.

  • Kaçan Grup30 Temmuz 2019 21:48

    tümden turpça

  • Bika30 Temmuz 2019 21:28

    Şarap uzmanı karar vermeli hangisi iyi, içki kullanmadığını iddia eden Trump'ın kurduğu cümleyi zihinsel engelliler kurar.