E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Suriye'deki askerlerinin güvenliğini sağlayacak---

Fransa Suriye'deki askerlerinin güvenliğini sağlayacak

Fransa Suriye'deki askerlerinin güvenliğini sağlayacak
14 Ekim 2019 - 09:13 borsagundem.com

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde sınır ötesi harekat başlatmasının ardından ABD buradaki askerlerini bütünüyle çekeceğini açıklarken, Fransa da bölgedeki sivil ve askerlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemleri alacağını bildirdi.

ABD'nin kurduğu İslam Devleti ile mücadele koalisyonunun bir parçası olan Fransa, bölgede Kürt ve Araplarla eşgüdüm içinde çalışan özel harekat askerleri ve savaş uçaklarıyla koalisyonun
en önemli oyuncularından biri haline gelmişti.

ABD Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki sınır ötesi harekatının kapsamını genişletmesiyle birlikte ülkenin kuzeyinde kalan 1,000 askerini de bölgeden çekeceğini dün açıkladı.

Reuters'a açıklama yapan ABD'li yetkililer çekilmenin birkaç güne tamamlanabileceğini söyledi. 

Güvenlik kurumlarıyla yapılan olağanüstü toplantının ardından Fransa cumhurbaşkanlığı makamından yapılan açıklamada, "İslam Devleti ile mücadele koalisyonu çerçevesinde ve insani yardım için bölgede bulunan sivil ve askeri personelin güvenliğini sağlamak için önümüzdeki saatlerde gerekli önlemler alınacak" denildi. Önlemler ile ilgili herhangi bir detay
verilmedi.

Fransız yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda bölgedeki lojistik faaliyetleri ABD birlikleri üzerinden yürüttükleri için ABD'nin bölgeden çıkması durumunda kendilerinin de çıkmak zorunda kalacaklarını söylemişlerdi.

Bölgedeki diplomatik bir kaynak geçen hafta Perşembe günü Reuters'a yaptığı açıklamada Fransa'nın bölgede bulunan birkaç yüz askerini çekmeye hazırlandığını ifade etmişti. Fransız askerleri bölgede Türkiye'nin hedefi haline gelmiş olan Kürtlerin çoğunlukta olduğu gruplar ile yakın işbirliği
içerisindeydi. Fransız yardım görevlileri de bölgede bulunuyor.

Fransız hükümetinin başını ağrıtan unsurlardan bir diğeri ise şu anda Türkiye'nin harekat bölgesine yakın konumda bulunan ve Kürt grupların gardiyanlık ettiği onlarca Fransız vatandaşı İslam Devleti mensubu militan ve yüzlerce olduğu tahmin edilen Fransız vatandaşı kadın ve çocuk.
Fransa bu saldırılardan yararlanarak bazı militanların serbest kalarak ülkeye döneceğinden veya Suriye hükümetinin eline geçerek pazarlık malzemesi haline geleceğinden kaygılanıyor.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, "En büyük öncelik bölgede İslam Devleti'nin yeniden güç kazanmasının önüne geçmek olmalı" denildi. İstişarelerde İslam Devleti mensubu "teröristlerin"
serbest kalması ihtimalinin de değerlendirildiğinin altı çizildi.

Fransa militanların ülkeye geri dönmesini istemiyor. Analistler bölgedeki durum göz önüne alındığında Fransa'nın istediğinin olmasının giderek zorlaştığı görüşündeler.

Açıklamada Fransa topraklarında güvenliğin artırılması için gerekli önlemlerin alındığı belirtilerek, "Fransa Türkiye'nin askeri harekatının sonlandırılması için diplomatik girişimlerini artıracak" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil14 Ekim 2019 10:35

    İslam devleti mensubu teröristler mi dedi. Deaşlıları kastediyor olmalı. Pyd kamplarında yangın çıkarıp aileleriyle birlikte kaçmalarını sağladı. Hadi koruyun askerlerinizi. Bu nasıl olacak ya. Askerlerini korumak için yeniden asker mi könderecek (6)  (6) 

  • ?14 Ekim 2019 10:23

    SİVİL Mİ ? ASKERİ ÖNLEM AHHAHA ULEN HAYATI DÜMEN BU MAKTONUN..SİVİLLERİ DÜŞÜNÜYORMUŞ..