E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Ortadoğu'ya filo gönderiyor---

Fransa Ortadoğu'ya filo gönderiyor

Fransa Ortadoğu'ya filo gönderiyor
14 Temmuz 2016 - 01:46 borsagundem.com

Charles de Gaulle uçak gemisinin önderliğinde Fransız donanmasına ait bir deniz filosunun IŞİD ile mücadele için bölgeye gideceği açıklandı. Hollande,. "Bize saldıranlara karşılık vereceğiz" dedi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Charles de Gaulle uçak gemisinin önderliğinde donanmaya ait bir deniz filosunun, terör örgütü IŞİD ile mücadele için sonbaharda Ortadoğu’ya gönderileceğini açıkladı.

Savunma Bakanlığında düzenlenen bir davette konuşan Hollande, ‘’Charles de Gaulle uçak gemisinin de içinde olduğu bir deniz savaş filosu sonbaharda IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlarda bölgede görev yapacak. Çünkü, geçen yıl ocak ve kasım ayında bize saldıranlara bizim de gereken karşılığını vermemiz gerekir.’’ dedi.

Fransa’nın Irak’ta IŞİD'e karşı mücadele eden düzenli birliklere daha fazla destek sağlayacağını kaydeden Hollanda, burada savaşan Irak askerlerine danışman olarak yardımcı olmak için daha fazla Fransız askerinin bölgeye gönderileceğini belirtti. Hollande, Irak ordusuna danışmanlık yapacak Fransız askerlerinin Musul’un terör örgütünden geri alınmasına katkı sağlamak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Paris’i 13 Kasım 2015’te kana bulayan terör saldırılarının hemen ardından Fransa ilk kez Charles de Gaulle savaş gemisini, IŞİD ile mücadeleye katkı sağlamak için bölgeye göndermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • smile14 Temmuz 2016 10:24

    İsmail, nerde yaşıyorsun sen? Fransa sadece İŞİD i vurmaya mı geliyor? Saf mısın sen? Keşfedemediler mi seni?

  • yurttaş14 Temmuz 2016 09:28

    İŞİD BAHANE PETROL ŞAHANE...

  • İsmail14 Temmuz 2016 09:03

    İşte dc sen, elin adamının oralardan gelip senin burnunun dibini işgal ederken, Türkiye'nin seyretmesini anlamıyorsun. Senin bayıldığın reis hamaset yaparken, elin adamı gelip senin burnunun dibinde icraat yapıyor. Ergen dc, sen önce cesur olda millete bok atmadan önce adını yazda herkes seni tanısın. Senin kafandaki insanlar bu ülkede olduğu sürece bu ülke pısırık kalır. Millet gelir ortadoğuyu yeniden şekillendirir. Kürtler Irak'ta ve terörist PKK Suriye sınırında devlet kurar, sende mal mal seyredersin. PKK, Fıratın batısına geçer sen yine mal mal seyredersin.

  • dc14 Temmuz 2016 08:52

    tıpkı rusyanın işidi bombalama bahanesiyle türkmen ve sivil arap halkını bombalayıp payını kapamadan geri çekilmesi gibi mi süper liseli ismail rusyası bitti şimdi fransa geliyor.Türkiye suriyeye girse toprak işgali oluyor suriyenin iç işlerine müdahale oluyor ama başka devletler girdiği zaman kimseden ses çıkmıyor rusya suriyeye girdiği zaman sen rusyanın ne işi var suriyede dedin mi ismail sen -35 derecede denize bile girersin ismail

  • İsmail14 Temmuz 2016 08:35

    İsmini açıklamayan dc'ye cevap: dc, bizim hükümetin IŞİD'e karşı yapamadıkları senin hoşuna gidiyor mu? Ayrıca Fransa binlerce kilometreden ortadoğu'da pay kapmaya geliiyor ve biz burnumuzun dibinde pay kapmak için hamle yapamıyorsak, büyük bir beceriksizlik sergiliyoruz. Senin ergen aklın bunu kabul ediyor mu?

  • dc14 Temmuz 2016 08:27

    ismail senin aklın havada liseli ergen olduğun açık ve net sen fransanın neden ortadoğuya gittiğini hala anlayamamışsın gerçekten işide karşılık vermek için mi gittiğini zannediyorsun yazık bizim milletin kıt anlayışına

  • İsmail14 Temmuz 2016 07:15

    Helal olsun Fransa. Binlerce kilometre öteden gelip senin vatandaşlarını öldüren IŞİD'i deplasmanda vuracaksın. Adamlar bizim burnumuzun dibinde, bizi hergün vuruyorlar ama biz seyrediyoruz. Bizim Tayyip sadece mitinglerde hamaset yapar, vatandaşta onu dünya lideri zanneder.