E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, o ülkelerden gelenlere karantina uygulamayacak ---

Fransa, o ülkelerden gelenlere karantina uygulamayacak

Fransa, o ülkelerden gelenlere karantina uygulamayacak
04 Mayıs 2020 - 11:30 borsagundem.com

Fransa AB, Schengen bölgesi ve İngiltere'den gelenleri karantinaya almayacak

Kovid-19 kısıtlamalarını esnetmeye başlayan Fransa'da Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Schengen bölgesi ve İngiltere'den ülkeye girenlerin karantina uygulamasına tabi tutulmayacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığından pazar günü yapılan açıklamada, AB, Schengen bölgesi ve İngiltere'den gelenlerin 2 haftalık izolasyondan muaf tutulacağı belirtildi.

Hükümet, önceki gün Kovid-19 kriziyle mücadele için ilan edilen olağanüstü halin en az 24 Temmuz'a kadar uzatılacağını ve Fransa'ya giren herkesin 2 hafta karantinada kalacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı ayrıca, AB ülkeleri, Schengen bölgesi ve İngiltere dışından Fransa'ya gelecek AB ve Fransa vatandaşlarına ilişkin kuralların gelecek günlerde duyurulacağını belirtti.

Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı, mart ayı ortalarında başta Almanya sınırı olmak üzere başlatılan sıkı sınır kontrollerine devam edileceğini bildirdi. Bakanlık, "Sınırlarımızda halihazırda uygulanan seyahat kısıtlamalarına devam edilecek. Bir değişiklik yok" açıklaması yaptı.

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ 11 MAYIS'TA GEVŞELTİLECEK

Ülkede 11 Mayıs'tan itibaren kısıtlamaların esnetilmesi planlanıyor. Bu kapsamda okulların ve bazı işletmelerin yeniden açılması ve 100 kilometreye kadar belgesiz seyahat edilebilmesi bekleniyor.

Fransa'da Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı son günlerde azalmaya başladı. Pazar günü son 24 saat içinde toplam 135 ölüm bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)