E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa liderinden kritik Türkiye açıklaması---

Fransa liderinden kritik Türkiye açıklaması

Fransa liderinden kritik Türkiye açıklaması
01 Eylül 2022 - 20:15 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya ile diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini savunarak, "Rusya ile konuşmayı sürdüren tek dünya gücünün Türkiye olmasını kim ister?" dedi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal sürecinde ve öncesindeki gerginlik döneminde Rusya Devlet Başkanı Putin'le birçok kez yüz yüze ve telefonla görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, savaşın durması için Rusya ile diyalogun şart olduğunu belirterek, "Rusya ile konuşmayı sürdüren tek dünya gücünün Türkiye olmasını kim ister?" ifadesini kullandı.

Macron, Elysee Sarayı'nda Fransız büyükelçilerin toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna'ya saldırısının ardından barış sağlanabilmesi adına Rusya ile diyaloğun gerekliliğine işaret etti.

Rusya'nın 24 Şubat'ta saldırılarına başlamasından sonra birkaç kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon konuşması yapan Macron, diyalog konusundaki görüşlerini açıklarken "Rusya ile konuşmayı sürdüren tek dünya gücünün Türkiye olmasını kim ister?" ifadesini kullandı.

Macron, kendilerini güçsüz bırakacak "yanlış ahlaka" teslim olmamaları gerektiğini de ifade ederek, "Bir diplomatın işi özellikle anlaşamadığımız kişiler başta olmak üzere herkesle konuşmaktır. Müttefiklerimizle koordinasyon içinde konuşmaya devam edeceğiz." dedi.

Dünya güçlerinin "müzakere edilmiş bir barışa" hazırlanması gerektiğini dile getiren Macron, bunun zamanlamasının ve şartlarının Ukrayna'ya bağlı olduğunu vurguladı.

Macron, "Uzun bir savaşa hazırlıklı olmalıyız. Gerginliğin tırmanmasından kaçınmalı ve barışı hazırlamalıyız." diye konuştu.

Rusya'nın sıradaki hedefi Moldova mı?

 

Macron'a Cezayir'de protesto

 

Emmanuel Macron'dan halka uyarı: Savaş kapıda!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV02 Eylül 2022 10:55

    Bunlar eski kumandalı hükemetlerini özlediler galiba.ama nafile.Türk Milleti bu tuzağıda bozacaktır.

  • ALİ YILDIRIM02 Eylül 2022 10:54

    Dişini sık macron dostlarınız ve  kukla hükümet yakında gelebilir.

  • Vatandaş Hasan02 Eylül 2022 00:06

    Tüm Dünya duruma çok Fransız kaldı.En çokta Fransızlar.!!

  • BİR DOST01 Eylül 2022 22:32

    Yüce lider Kılıçtaroğlan olsaydı herkese her istediğini verir bütün meseleleri daha kısa zamanda hallederdi.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa01 Eylül 2022 23:17

    9 ada işgali oldu. Gitit s300 ile silahlandı. Adalarda yunan silahlandı. Hepsi anlaşmalara aykırı. Gerek kalmadı fantazilerine. yaparsa ... yaptı...

  • Mucise Reis : )01 Eylül 2022 21:36

    yunana gaz verip rafael 5. nesil uçakları satan.... akdenızde en iyi filo bizim ama Türkiye deniz filosu doğ akdenizde üstün alt edelim diyen... huney akdenıze kıyısı olan ulkeleri sömürgelerimize ulaşan donanmaları ile güçlendiğini hep düşünen Türkiye... oyun dışı bırakmak için yunanı kullanan fransa... sonuç... rusya-rüekiye ittifakı gelişirde  yunanı tercih eden fransa sorun yaşar mı derdinde

  • baran02 Eylül 2022 10:58

    Huney  ne lan? rüekiye ne?  Sen  Yahudi dönmesi falan mısın?  

  • İNŞALLAH 01 Eylül 2022 20:35

    ALLAH CC inşallah şununda twz zamanda belasını verir İNŞALLAH İNŞALLAH

  • r01 Eylül 2022 21:37

    Onların doları varsa bizimde Allahımiz var imza bahçeli