E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa lideri Macron'dan Biden'a eleştiri---

Fransa lideri Macron'dan Biden'a eleştiri

Fransa lideri Macron'dan Biden'a eleştiri
14 Nisan 2022 - 21:56 borsagundem.com

Macron, "soykırım" tanımını kullanarak Ukrayna'ya yardım yapılmış olmadığını söyledi

ABD Başkanı Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'i soykırımla suçlamasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan açıklama geldi. Macron, "soykırım" tanımını kullanarak Ukrayna'ya yardım yapılmış olmadığını, bu tanımın siyasetçiler değil, hukukçular tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Macron, France Bleu radyosunda yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bu sabah telefonda görüştüğünü ve bu akşam bir kez daha görüşeceğini kaydetti.

"Soykırım" tanımını kullanarak Ukrayna'ya yardım yapılmış olmadığını ifade eden Marcon, bu tanımın siyasetçiler değil, hukukçular tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

Emmanuel Macron, "(Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı) Soykırım ise bunu bu şekilde tanımlayan ülkelerin uluslararası anlaşmalar gereği müdahale etmesi ve savaşta taraf olması gerekiyor. Bunu istiyorlar mı? İnanmıyorum." dedi.

Sözlü olarak gerilimin artmasının Ukrayna'ya fayda sağlamayacağını aktaran Macron, daha önce yaptığı açıklamada soykırım tanımını kullanmayı reddetmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesindeki yüksek enflasyonun nedeninin Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "soykırım" yaptığını belirtmişti.

Macron 2. tur için konuştu: Avrupa için belirleyici olacak

 

Biden'dan 'kritik' petrol kararı

 

Biden 'hayalet silah'ların satışını yasaklıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir bilen15 Nisan 2022 10:13

    Pz..vnk herif.. Madem "soykırım tanımı hukukçular tarafından yapılmalıdır" diyorsun da iş Ermenilere gelince neden bu tanımı hukukçulara bırakmayıp siz siyasetçiler yapıyorsunuz.. Üstelik birde siyasi olarak kabul ettiğiniz bu sözde soykırımı red edenleri de ceza evine gönderiyorsunuz..