E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, iki jet ve fırkateyn gönderiyor---

Fransa, iki jet ve fırkateyn gönderiyor

Fransa, iki jet ve fırkateyn gönderiyor
13 Ağustos 2020 - 13:23 borsagundem.com

Dün Türkiye'yi eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bugün Doğu Akdeniz'e iki Rafale savaş jeti gönderirken, Lafayette isimli fırkateyni de gönderdiğini açıkladı. Fransa ve Yunan ordusunun bugün Girit açıklarında tatbikat yaptığı da ortaya çıktı.

Doğu Akdeniz’de ipler geriliyor. Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime müdahil olmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un dün gece saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından flaş bir hamle geldi.

Macron dün gece Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştükten sonra Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak artırılmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra Reuters flaş bir haber servis etti… Son dakika gelişmesi olarak servis edilen haberde, Fransa’nın Doğu Akdeniz’e gönderdiği fırkateyn ve savaş jetlerinin detayları ortaya çıktı.

GEMİSAVAR TAŞIYOR
Fransa Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz’e gönderilecek “ek güç” ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Fransa, Doğu Akdeniz’e iki adet Rafale savaş jeti gönderecek. Bunun yanı sıra Fransa’nın Lafayette tipi fırkateyninin de bölgeye gönderileceği kaydedildi.

125 metre uzunluğundaki Lafayette tipi fırkateyn saatte 25 knot hıza çıkabiliyor. Gemisavar füze, silah ve patlayıcı taşıyan geminin üzerinde bir de helikopter pisti yer alıyor.

BUGÜN GİRİT’TE TATBİKAT YAPTILAR
Öte yandan bugün uluslararası haber ajansı Reuters, Fransız donanması ile Yunan güçlerini Girit Adası’nda ortak tatbikat düzenlediğini aktardı. İsmini açıklamayan güvenlik yetkililerine dayandırılan iddiaya göre Fransız ve Yunan askerler tatbikat düzenledi.

Fransa’nın gönderdiği fırkateyn ve jetlerin Yunan donanması ile tatbikat yaptığını açıklayan Yunan kaynaklar, tatbikatın ne kadar sürdüğüne dair bir açıklamada bulunmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK13 Ağustos 2020 19:32

    Ustune 3 denizaltı, 10 helıkopter ve macron gelsın. Onlarda bizimle askerı gerılım yasayacak dot yok, o showları afrıkada yapsın..

  • BORSACI13 Ağustos 2020 19:21

    SOYTARI TOPUN GELSE NE YAZAR FRANSA TARİHİNDE BUNUN GİBİ SOYTARI GELMEMİŞDİR.

  • Mucise Reis ;)13 Ağustos 2020 19:03

    yunan, Türkiye ye karşı kaybeden bir ülke. Avrupa birliğinde, Türk düşmanlığından dolayı varlığını koruyor. Attım, Türkiye avrupa birliğine girse, yunanı sallayan olmaz, Yunan silahlı avrupanın bekçisi çünku. Fransa, Türkiye politikalarından dolayı sorun yaşıyor. Fransa pkk ve teror grupları sayesinde sömürgelerini koruyuro, üretimleri petrol, çimento vb. yaptırıyor.  Fransa eskiden abd ve rusya ile uzlaşır işini görürüd. Ama kimse Fransa için kendi çıkarlarını riske etmiyor 2020 de Fransada  yunana sözde destek veriyor. Bir birlik oluşurda, Türkiye geri adım atarmı diye. Türkiye kendi topraklarında biç bir güç tarafından askeri baskı altına alınamaz. Kimsenin gücü bu baskıya yetmez. Napolyon moskavaya girdi. ordusu yolda telef ola ola perşian oldu. Fransa geçmişini bilir.

  • Mucise Reis ;)13 Ağustos 2020 18:54

    Kefenleri giyip, girit adasına 15 temmuz bekçileri kayıklarla yol alacaktır. Merak etmeyin. Ülke sahipsiz değil....

  • Nedim13 Ağustos 2020 17:17

    Yeni Kamikaze siha larımızı bu soytarılar üzerinde deneyebiliriz!   Zaten infilak etti mi kimseyi suçlayamazlar!  Suçlasalar da ispatlayamazlar!

  • Tuhaf13 Ağustos 2020 17:10

    Fransa'nın nükleer silahlarından korkan var. Fransa, ölüm kalım meselesi olmadığı sürece bu silahları asla kullanmaz. Hiç bir nükleer devlet, kullanmaz. Bu konuda bütün nükleer güçler ittifak halindedir. Karşılıklı en kötü çatışma olur. Hepsi o. Eğer Fransa bu çatışmaya razı ise. 1 gemi battı diye nükleer silah kullanılmaz. Hangi çağda yaşıyorsunuz yahu.

  • Kamil13 Ağustos 2020 16:12

    Kambersiz düğün olmaz , maydonozsuz da (6)  (6) 

  • Dd13 Ağustos 2020 15:49

    Bir yere gitmiyoruz. Vatanımızı savunuyoruz. Dedem çanakkale de fransız gemilerini  nereye. Gonderdiyse bizde oraya gondeririz.

  • Yorum13 Ağustos 2020 15:13

    Fransa dediğiniz devlet askere gönderecek erkek bulamıyor ve evsiz Terkedilmiş yurtta yaşayan çocukların beynini yıkayıp asker yapıyor öyle cakalı savaş gemileriyle savaşmak iyi tabi de ama içindekilerde yürek yoksa Bi poha yaramıyor

  • Azad13 Ağustos 2020 16:15

    Aklıma Abd nin Sarratoga Gemisi , geldi. Yanlışlıkla ateşlendiği söylelen füze , bizim gemimizde büyük hasar yaratmış , sanırım beş Mehmetçiğimiz de şehit edilmişti. Sonrası malum. Teknoloji üstünlüğü her zaman galebe çalar, kılıç,kalkan,vb nidalar eskidi

  • Aycu13 Ağustos 2020 15:22

    La dingil şimdiki savaşlar kılıç kalkanla mı oluyor yürek gerektirecek. Şimdiki savaşlar teknoloji ile oluyor oturduğu yerden füze yolluyor. Hatırlatırım Fransa nükleer savaş başlıklı gemileriyle gelmiş bir tanesini bizim ülkeye fırlatsa İstanbul ve çevresi yok olur ülkemizin ticari kalbi yok olur ondan sonra 200 yıl geriye gideriz. Fransızları hafife alma çomar ne de olsa hegemon güçlerden biri.. Fransızların gemisi nükleer başlıklı füzelerle gelmiştir.

  • ekonomist/stratejist13 Ağustos 2020 14:58

    Daha dün yazmıştım Yunanistan, Kurtuluş Savaşı dönemindeİngilizlerden destek aldığı gibi şimdi de destek almazsa teke tek bizimle savaşmaya maçası yemez demiştim. Demekki şimdiki destek Fransızlardan gelmiş gözüküyor. Hiç sorun değil yine Ege Denizi'nin ve Akdeniz'in hırçın dalgalarında dedelerin yanına göndeririz. Ne Mutlu Türk'üm Diyene.

  • Aycu13 Ağustos 2020 15:24

    İyi hoş da Osmanlı dahi hiçbir zaman Fransızları, İngilizleri ve İtalyanları yenememiştir. Teknoloji olarak cok eksiğiz.

  • Hkn13 Ağustos 2020 14:41

    Gidip Mısır'la anlaşsak Yunan'ı da Fransız'ı da kuyruğunu kıstırıp gidecek. Ama bizimki inadı bırakmıyor ki. Git Mısır'la snlaş, Akdeniz'in yarısı bizim yarısı onların. Niye bize bu stresi yaşatıyorsun?

  • Yorumcu13 Ağustos 2020 14:10

    Şu durumda Almanya da bizim saflarımızda durmalı. İngiltere ve USA ortada durup çıkarlarını kullanır. Rusya & Iran bize destek verir. Acaba nereye giriyoruz ? Bilen var mı.

  • Yorum13 Ağustos 2020 13:50

    G..ü yiyorsa oruç reyise Bi müdahalede bulunur fıransızların tüm kibrini parçalarına kadar indiririz Libya ya uçak gemisi göndermişti buraya da göndersin yiyorsa tüm Fransa sını yakarız