E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa enerji krizini nasıl çözecek---

Fransa enerji krizini nasıl çözecek

Fransa enerji krizini nasıl çözecek
10 Temmuz 2022 - 21:50 borsagundem.com

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Rusya'dan gelecek doğal gazın tamamen kesilme olasılığını yüksek gördüklerini ve buna karşı ön planlama yaptıklarını açıkladı.

Ülkenin güneyindeki bir iş ve ekonomi konferansına katılan Le Maire "Bence Rus gaz tedarikinin tamamen kesilmesi gerçekten muhtemel ve biz bu senaryoya hazırlıklı olmalıyız "diye konuştu. Maliye Bakanı bu senaryonun göz ardı edilmesinin "tamamen sorumsuzluk" olacağını da sözlerine ekledi.

Le Maire ilk etapta hane halkları ve iş yerlerinden enerji tüketimini azaltmalarının isteneceğini belirtti.Yurt dışından gelecek olan sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) yeniden gaza dönüştürülmesi için yüzen tesis gibi yeni alt yapıların inşasına da hız verilecek.

Hükümet ayrıca şirket şirket inceleyerek, enerji tasarrufu yapabilmek için hangilerinin daha az üretim yapabileceğine bakacak.

Fransa'da devlet enerji şirketi EDF'nin hisselerinin tamamını alacak

Fransa’da havalimanlarında grev krizi

Fransa'da enflasyon yükselişini sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ10 Temmuz 2022 22:35

    bizde de abd nin dostları 7 masa iktidara gelir ise rusya bize doğalgaz, petrol ve gıda ürünlerini vermez ve turistte göndermeyeceğini düşünmekteyim.

  • Alabao11 Temmuz 2022 10:01

    Bizimkiler gider ab taraflı açıklamalar yapıp onlara uyup amborgolara katılırlarsa zaten olacağı o, ondan sonra gerçek krizi görürüz, öyle uzaktan mal mal konuşmayla olmadığını anlarlar

  • hım11 Temmuz 2022 00:30

    Taş yemiyor ruslar milyonlaarca memur  900 bin polis parasını verdikten sonra ruslar istedin kdar gaz ve petrol verir