E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Başbakanı Borne, Putin'in tahıl iddialarını yalanladı---

Fransa Başbakanı Borne, Putin'in tahıl iddialarını yalanladı

Fransa Başbakanı Borne, Putin'in tahıl iddialarını yalanladı
03 Ekim 2022 - 23:14 borsagundem.com

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Moskova'nın iddiasının aksine, Avrupa'ya ihraç edilen Ukrayna tahılının yüzde 70'inin Afrika'ya veya Asya'ya gönderildiğini savundu

Ulusal Meclisin yeni yasama dönemi açılışında konuşan Fransa Başbakanı Borne, Ukrayna-Rusya Savaşı'nı ve Fransa'daki etkilerini değerlendirdi.

Borne "dayanışma koridorları" vasıtasıyla Ukrayna'dan 14 milyon ton tahılın çıkartıldığını belirterek "Moskova'nın yanıltıcı iddialarının aksine, Avrupa'ya ihraç edilen tahılın yüzde 70'i, daha sonra Afrika'ya veya Asya'ya gönderildi." dedi.

Bu savaşın, Fransa ve Avrupa için gıda egemenliği oluşturulmasının gerekliliğini gösterdiğini ifade eden Borne, küresel bir gıda krizinin olası olduğunu kaydetti.

Ukrayna'nın yeniden inşasının maliyetinin 350 milyar eurodan fazla olarak tahmin edildiğine işaret eden Borne, gelecek aylarda Fransız şirketlerini harekete geçirmek için Ukraynalı yetkililerle Paris'te ekonomi konferansı düzenleyeceklerini söyledi.

Borne, savaşın başlangıcından bu yana Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımları anımsatarak bunların işe yaradığı değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Başbakanı, "Bu yaptırımlardan vazgeçmek, Ukrayna'dan vazgeçmek olur." dedi.

Rusya'nın elindeki tüm silahları kullanma tehdidini savurduğunu belirten Borne, Rusya’nın gerilimi tırmandırmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Enerji fiyatlarının yükselişiyle ilgili Borne, "kışı göğüslemeye hazır olduklarını" dile getirdi.

Borne ayrıca "Rusya NATO'yu zayıf ve bölünmüş bulacağını düşündü, onu yeniden birleştirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Guterres'den Türkiye'ye 'tahıl' övgüsü

 

MSB: Ukrayna limanlarından taşınan tahıl 3 milyon tonu geçti

 

Moskova tahıl anlaşmasını bitirmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)