E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, anlaşmasız Brexit'e hazırlanıyor---

Fransa, anlaşmasız Brexit'e hazırlanıyor

Fransa, anlaşmasız Brexit'e hazırlanıyor
17 Ocak 2019 - 14:57 borsagundem.com

Fransa, anlaşmasız Brexit durumunda alınacak tüm önlemleri içeren bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı, Fransızları ve Fransız şirketleri korumayı hedefliyor

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, İngiltere parlamentosunun hükümetin Avrupa Birliği ile vardığı birlikten çıkış anlaşmasını reddetmesinin ardından, anlaşmasız Brexit ihtimaline karşı eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Brexit'e ilişkin ilgili bakanlarla düzenlediği toplantının ardından basın açıklaması yapan Başbakan Philippe, anlaşmasız çıkış ihtimalinin daha da güçlendiği belirtti.

Philippe, Fransa'nın planının hukuki ve yasal önlemler içerdiğini belirterek, böylece Fransızların ve Fransız şirketlerin haklarının korunacağını dile getirdi.

Hazırlanan yasa tasarısının kısa sürede Ulusal Meclis'te oylanacağını kaydeden Philippe, tasarının anlaşmasız ayrılık olması halinde alınacak tüm önlemleri içerdiğini vurguladı.

Philippe, bu çerçevede ülkedeki liman ve havalimanlarında alınacak önlemler için 50 milyon euroluk bütçe hazırladıklarını ve bunun gerektiğinde birkaç gün içinde kullanılacağını belirtti.

İngiliz parlamentosunda İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış anlaşması, 202'ye karşı 432 oyla reddedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)