E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, ABD ve Avustralya büyükelçilerini geri çağırdı---

Fransa, ABD ve Avustralya büyükelçilerini geri çağırdı

Fransa, ABD ve Avustralya büyükelçilerini geri çağırdı
17 Eylül 2021 - 23:23 borsagundem.com

Fransa, Avustralya'nın kendisiyle denizaltı projesini iptal ederek ABD ile anlaşmasının ardından Washington ve Canberra Büyükelçilerini geri çağırdı

Fransa, Avustralya'nın ABD ve İngiltere ile 40 milyar dolarlık Fransız tasarımlı denizaltı anlaşmasını sona erdiren bir anlaşmaya varmasının ardından ABD ve Avustralya'daki büyükelçilerini istişareler için geri çağırmaya karar verdiğini açıkladı.

Avustralya ile yapılan ve 2016'dan bu yana yürütülen bir denizaltı programı olan "Yüzyılın Anlaşmasını" ABD ve İngiltere'ye kaptıran Fransa'da tepkiler öfkeye dönüşürken Fransız siyasetçiler, bu durumu, "Yüzyılın Anlaşması, yüzyılın fiyaskosu" haline geldi şeklinde değerlendirmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Birleşik Krallık ve Avusturalya ile birlikte gerçekleştirdikleri Hint-Pasifik bölgesi güvenlik ortaklığının sonucunda öfkelenen Fransa’yı “hayati ortak” olarak nitelendirmişti.

'Yüzyılın Anlaşması'nı kaptıran Fransa'da tepkiler büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)