E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFotoğrafçı Kodak'a 765 milyon dolar ilaç kredisi---

Fotoğrafçı Kodak'a 765 milyon dolar ilaç kredisi

Fotoğrafçı Kodak'a 765 milyon dolar ilaç kredisi
29 Temmuz 2020 - 04:08 borsagundem.com

ABD Başkanı, Kovid-19 ile ilgili kritik bilgilendirmeler yaptı. Trump, fotoğrafçılık alanında ünlü Kodak şirketine ilaç üretimi için 765 milyon dolar kredi verileceğini söyledi. Trump, aşı ve ilaç dağıtımında ordunun görev alacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) acil durumlarda kullanılması için verilen onayı kaldırdığı hidroksiklorokin adlı sıtma ilacının korona virüsünün erken evresinde etkili olduğu iddiasını yineledi.

Başkan Trump basın toplantısının başında, Eastman Kodak şirketiyle ABD yönetimi arasında yapılan bir anlaşmanın haberini verdi. Şirket bünyesinde merkezi New York’ta kurulacak birim ile ABD’de üretilmesi planlanan jenerik ilaçların içeriğindeki aktif maddelerin üretimi yapılacak.

Trump, ‘‘Bu yeni anlaşmayla yönetimim Savunma Üretim Yasası’nı kullanarak Kodak ecza firmasının kurulmasını desteklemek için 765 milyon dolarlık kredi veriyor. Bu, ilaç üretimini ABD’ye geri taşımak için yapılan tarihi bir anlaşma’’ diye konuştu.

Başkan Trump, Kodak firmasının ABD’de jenerik ilaçların üretilmesi için gerekli aktif maddelerin yüzde 25’ini temin edeceğini belirtti.

Trump, yönetiminin korona virüsüyle mücadelede gerekli tıbbi malzeme üretiminin yapılabilmesi için 33’üncü kez Kore Savaşı döneminden kalma Savunma Üretim Yasası’nı kullandığını bildirdi. Trump, yasanın birçok kez, şirketlere karşı, solunum cihazı, maske ve diğer malzemelerin üretimini gönüllü olarak arttırmaları için bir ‘‘tehdit’’ olarak kullanıldığını söyledi.

Korona virüsü aşı çalışmalarıyla ilgili Pfizer firmasının 2’nci ve 3’üncü aşama deneylerini birleştirdiğini söyleyen Trump, aşı çalışmalarının çok hızlı ve olumlu gittiğini belirtti.

Trump, daha önceki basın toplantısında gençlere korona virüsüyle ilgili yaptığı çağrıları da yineleyerek ‘‘Gençler daha düşük risk grubunda olsa da bilmeden virüsü yüksek risk grubundakilere yayabilirler. Tüm Amerikalılar’a sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını, kapalı alanlardaki buluşmalardan, büyük toplantılardan, barlardan kaçınmalarını ve maske takmalarını tavsiye ediyorum’’ dedi.

‘‘Virüse karşı hep beraber zafer elde edeceğiz’’ diyen Trump, ekonomik verilerin de iyiye doğru gidişe işaret ettiğini söyledi ve ‘‘Gelecek yıl ekonomik olarak çok iyi bir yıl olacak. Ekonominin çok iyi olacağı zamanlara doğru gidiyoruz’’ dedi.

''Ekonomi için en iyisini yapacağız''

Senato’daki Cumhuriyetçiler tarafından açıklanan Corona virüsü yardım paketiyle ilgili görüşleri de sorulan Trump, paket konusunda müzakerelerin devam ettiğini, özellikle Maliye Bakanı Steven Mnuchin’in temaslarını çok yoğun şekilde sürdürdüğünü belirtti ve ‘‘halk için, ekonomi için en iyisini yapacağız’’ dedi.

Başkan Trump, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmayan, sıtma ilacı hidroksiklorokine verdiği desteği de yineledi. Trump ilacın salgının tedavisinde ‘‘aşırı derecede başarılı’’ olduğunu söyledi.

FDA geçen ay birçok çalışmanın etkisi konusunda şüpheyle yaklaştığı hidroksiklorokin için verdiği acil durumda kullanma iznini de kaldırmıştı.

''Hidroksiklorokin virüsün erken evrede tedavisinde etkili''

Trump ilacın sıtma ve otoimmün bir hastalık olan lupusun tedavisinde kullanıldığını ve güvenlik sorunu teşkil etmediğini, hastalığın erken evrede tedavisinde işe yaradığını söyledi. Birçok doktorun hidroksiklorokinin Corona virüsünün tedavisinde çok başarılı olduğunu düşündüğünü belirten Trump, Twitter ve Facebook’un neden hidroksiklorokinden olumlu söz eden iletileri kaldırdıklarını bilmediğini kaydetti. Trump ilacın popüler olmamasının nedeninin kendisi tarafından tavsiye ediliyor olması olabileceğini söyleyerek ‘‘Benim yap dediğim şeyi yapma diyorlar’’ diye konuştu.


Başkan Trump, doktor Stella Immanuel’in hidroksiklorokinle ilgili açıklamaları için ''çok etkileyici’’ yorumunu yaptı. Başkan, Immanuel’in ilaçla ilgili konuşmasının yer aldığı bir videoyu hesabından retweet etmiş, Twitter, Facebook ve Youtube ise platformlarında yer alan videoyu kaldırmıştı.

Videoda Dr. Immanuel, ‘‘Kimsenin hasta olmasına gerek yok… Hastalığın bir tedavisi var’’ diyor. Doktor, aynı videoda kimsenin koruyucu maske takmasına gerek olmadığını da söylüyor.

Basın toplantısında CNN muhabiri Kaitlan Collins, Immanuel’in bazı eski yorumlarını da hatırlattı. CNN muhabiri, doktor Immanuel’in önceki yorumları arasında ‘‘tıbbi tedavilerde uzaylı DNA’sının kullanıldığı ve doktorların halkta dine karşı bağışıklık geliştirmek istedikleri’’ olduğunu da öne sürdü.

Trump, ‘‘Başka doktorlarla birlikte yayındaydı. Hepsi de hidroksiklorokinin büyük destekçileriydi. Onun çok etkileyici olduğunu düşündüm. Yüzlerce farklı hastayla büyük başarıya ulaştığını söyledi. Onun önemli bir ses olduğunu düşündüm. Ancak onunla ilgili hiçbir şey bilmiyorum’’ diye konuştu.

Trump ayrıca, eski Beyaz Saray danışmanı Steve Bannon’ın sunduğu ve Ulusal Alerji ve Salgın Hastalıklar Merkezi Başkanı ve Beyaz Saray’ın Corona virüsü görev gücü ekibinde yer alan isimlerden Anthony Fauci’yi hidroksiklorokin kullanımında halkı yanlış yönlendirmekle suçladığı podcast’i Twitter hesabından da paylaşmıştı. Trump, Fauci’nin hidroksiklorokinle ilgili görüşlerini bilmediğini söyledi.

''Beni kimse sevmiyor''

Trump,‘‘Fauci ile her konuda aynı görüşte olmadık ama ilişkimiz çok iyidir. O Çin’e seyahat yasağı konmasını istemedi, ama ben istedim. Daha sonra o da bana ‘sen haklıydın’ dedi. Fauci’nin halk arasında çok destek görüyor olması iyi bir şey. Çünkü o, bu yönetim için çalışıyor. Biz de onun ve diğer doktorların tavsiyelerine büyük ölçüde uyduk. O virüsle mücadele konusunda bu kadar destekleniyor da ben neden desteklenmiyorum? Beni kimse sevmiyor, bu olsa olsa benim kişiliğim nedeniyle olabilir’’ diye konuştu. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)