E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFormula 2'de yarışan Cem Bölükbaşı'nın sözleşmesi feshedildi---

Formula 2'de yarışan Cem Bölükbaşı'nın sözleşmesi feshedildi

Formula 2'de yarışan Cem Bölükbaşı'nın sözleşmesi feshedildi
25 Ağustos 2022 - 01:36 borsagundem.com

Formula 2'deki temsilcimiz Cem Bölükbaşı'nın, Charouz takımıyla olan sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği açıklandı.

Motor sporlarında yarışçı olabilmek için yetenek dışında reklam geliri sağlamanız gerekiyor. Öyleki Formula 1'de bile sponsorluk gücüyle takım bulan birçok isim bulunuyor. Takımda yer bulabilmek için "paralı sürücü" olarak adlandırılan çok sayıda yarışçı var. Bu zorluklara rağmen Cem Bölükbaşı azımsanamayacak başarılar elde etti.

Webtekno'dan Emre Ömer Zehir'in haberinde ülkemizden çıkmış bir Formula 1 pilotu henüz yok, oraya en çok yaklaşan isim ise Cem Bölükbaşı olmuştu. Bölükbaşı, Formula 2 takımlarından Charouz'da kendisine bir koltuk bulmayı başarmıştı. Cem'in bu kategorideki kariyeri ne yazık ki 1 sezon bile sürmedi.


Cem Bölükbaşı takımından ayrıldı


Formula 2 organizasyonundan yapılan açıklamada, Charouz ile Cem Bölükbaşı'nın karşılıklı anlaşarak milli pilotumuzun sözleşmesini sonlandırdıklarını duyuruldu. Hafta sonu Belçika'da Spa-Francorchamps pistinde yapılacak olan yarışta Bölükbaşı'nın koltuğunda Kolombiyalı pilot Tatiana Calderon yer alacak.

Kimi Raikkonen'in hepi topu 23 yarıştan sonra F1'e girip aykırı tavrıyla herkesi şok etmesinden sonra yeni lisans kuralları getirilmişti. Her ne kadar Formula 2 kariyerinde yaşadığı sıkıntılar ve E-spor geçmişi nedeniyle göz ardı edilse de Bölükbaşı da aslında dikkat çeken bir pilottu.

Altı yaşında motocross ile spora başlayan Bölükbaşı, daha sonra dört tekerlekli araçlara geçmişti. Karting serilerinde de yer alan milli sporcumuz, Asya Formula 3 ve Euroformula Open'da da yer almıştı. Hatta Euroformula Open'da Budapeşte'de çıktığı ilk yarışta zafere ulaşan Bölükbaşı, o sezon toplamda iki yarış kazanmış ve 7 defa da podyuma çıkmıştı.

Cem Bölükbaşı böylece Formula 2 kariyerini bu sezon için puan alamadan tamamlamış oldu. Takım arkadaşı olan eski Formula 1 şampiyonu Emerson Fittipaldi'nin torunu Enzo Fittipaldi ise 100 puanla şampiyonada 4. sırada yer alıyor. Fittipaldi de geçtiğimiz yılı 20. sırada tamamlamıştı.

Formula 1'de şok emeklilik

Formula 1'de korkutan kaza!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)