E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaForekste kurum bazında kayıp kazanç oranları---

Forekste kurum bazında kayıp kazanç oranları

Forekste kurum bazında kayıp kazanç oranları
17 Nisan 2014 - 13:14 borsagundem.com

Borsagundem.com aracı kurum bazında kayıp/kazanç oranlarını derledi. Müşteriye karşı pozisyon alan kurumlarda kayıp oranları daha yüksek

BORSAGUNDEM.COM ARAŞTIRMA SERVİSİ

Günlük 10 milyar TL işlem hacmini aşan foreks piyasasında yaklaşık 14 bin yatırımcı işlem yapıyor. Sermaye Piyasası Kurulu denetimine girdikten sonra daha sağlıklı işlemeye başlayan piyasada, kayıplar her geçen gün artıyor. Ancak kayıp kazanç oranları kurumdan kuruma farklılık gösteriyor. Bazı kurumlarda kazanç oranı yüzde 37’e kadar yükselirken bazı kurumlarda yüzde 17 gibi oldukça düşük.

Borsagundem.com’un derlediği kayıp kazanç oranları tablosuna göre MarFx kazanç oranında yüzde 37.39 ile lider. MarFx’i, A1 ve Atig Menkul izliyor. Kazanç oranının en düşük olduğu kurumlar ise Burgan Fx, İş Yatırım ve İntegral Menkul Değerler.

MÜŞTERİ KAYBETTİĞİ ZAMAN, KENDİSİ KAZANANLAR…

Foreks piyasasında aracı kurumlar iki türlü çalışıyor. Bazı kurumlar yurt dışı piyasalardan kotasyon alarak müşteri işlemleri gerçekleştiriyor. Bu sistemin daha sağlıklı olduğu belirtiliyor. Diğeri ise birçok kurumun uyguladığı piyasa yapıcılığı sistemi. Yani aracı kurumun kendisi, piyasa yapıcısı konusunda oluyor ve müşterilere kotasyonları kendisi veriyor. Müşteri kaybettiği zaman, kendisi kazanıyor. Yani müşterinin kazanç oranı yüzde 17’de kalırken aracı kurumun kazanç oranı yüzde 83’e kadar yükseliyor. Piyasa uzmanları küçük yatırımcıların bu konuda dikkatli olmalarını öneriyor. Yani piyasa yapıcısı konumunda olan kurumlarda kaybetme oranının daha yüksek olduğu öne sürülüyor.

İşte borsagundem.com’un aracı kurum bazında derlediği foreks piyasası kayıp/kazanç oranları



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)