E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaForeksciler dikkat! Parite ne olacak?---

Foreksciler dikkat! Parite ne olacak?

Foreksciler dikkat! Parite ne olacak?
17 Aralık 2015 - 09:48 borsagundem.com

Döviz gurusu Enrique Diaz-Alvarez, euro/dolar paritesinin 1'in altına düşebileceğini söyledi

Bu yılın bir numaralı döviz tahmincisi, doların Fed'in yaklaşık 10 yıl sonra yaptığı ilk faiz artırımına durgun bir tepki vermesinin, kazançlar için oldukça fazla potansiyel yarattığını söyledi. 

Ebury Partners Ltd.'den Enrique Diaz-Alvarez, doların euro karşısında 2016 yılında parite seviyesinin (1 dolar = 1 euro) seviyesinin ötesine yükseleceği tahmininde bulunan azınlık durumundaki stratejistler arasında yer alıyor. Diaz-Alvarez, yatırımcıların, Fed politika yapıcılarının gelecek yıl dört faiz artırımı olacağı yönündeki piyasaya göre "daha hızlı artırım" tahminini yakalamak zorunda kalacağını söyledi. 

New York'ta 2009 yılında kurulan aracı kurum Ebury'nin şef risk yetlkisi Diaz-Alvarez, "ABD ekonomisinin faiz artırımları ile başa çıkıp çıkamayacağına ilişkin endişeler büyük ölçüde ortadan kalktı. Piyasada bu konuda abartılı bir endişe vardı." dedi ve "Euro/dolar'da 2016 yılında kademeli düşüş beklemek için neden var" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)