E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaForeks piyasasında dolandırıcılara dikkat!---

Foreks piyasasında dolandırıcılara dikkat!

Foreks piyasasında dolandırıcılara dikkat!
21 Mayıs 2021 - 10:22 borsagundem.com

Ergün, dolandırıcıların, foreks piyasasına yönlendirdiği yatırımcılara küçük meblağlar karşılığında yüksek miktarlarda kazanç vadederek onları dolandırmaya çalıştığını belirterek, dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde "kolay para kazanma, yüksek kar" gibi reklamlarla insanları foreks piyasasına yönlendiren dolandırıcıların, yatırımcılara küçük meblağlar karşılığında yüksek miktarlarda para kazanma vadettiğini bildirdi.

Bu konuda dolandırıldıklarını söyleyen yatırımcılardan çok sayıda e-posta ve telefon aldıklarını kaydeden Ergün, şu açıklamalarda bulundu:

Foreks, dünyanın en büyük borsalarında işlem gören küresel piyasaların en popüler paritelerinde, hisselerinde, emtialarında hatta varlıklarında ve diğer enstrümanlarında kaldıraçlı olarak işlem yapmayı ifade eder. Dünyanın en büyük finansal piyasası olan forekste işlem hacmi trilyon dolarları bulmaktadır. Foreks piyasasında fiziksel bir alışverişten ziyade tüm işlemler internet üzerinden yapılmakta olup bu tür işlemlerde ülkemizde aracı kurumlar ile gerçekleştirilmektedir.

Ergün, foreks piyasalarının, Ağustos 2011'de yayınlanan tebliğle düzenlemeye tabi tutulduğunu anımsatarak, "Bu düzenlemeyle aracı kurumların Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) yetki belgesi alması, kaldıraç oranı da bir üst sınır getirilmesi ve yatırımcılar alacaklarını istemesi halinde en geç 2 iş günü içerisinde tam ve nakden ödenmesi gibi tedbirler getirilmiştir. Yine tebliğle, foreks yatımcılarının teminatları Takasbank güvencesinde saklanması temin edilerek yatırımcının güveni sağlanmıştır." ifadelerini kullandı. 

Korsan foreks siteleri kapatıldı

Borsa İstanbul gücünü koruyor

Doların yönünü değiştiren gelişme

Altın, tutunmaya çalışıyor

Gümüşte 50 dolar beklentisi

Bitcoin’den kaçan altına sığındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)