E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaForeks amatörlere göre değil---

Foreks amatörlere göre değil

Foreks amatörlere göre değil
21 Ocak 2015 - 11:51 borsagundem.com

Kayıp kazanç oranının çok yüksek olduğu forekste amatörler genelde kaybeden tarafta yer alıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Foreks işlemlerinde para kaybeden yatırımcılar için analiz yapıldı.

CNNMoney’de yer alan bir analizde, yabancı döviz piyasasında işlem yapmanın amatörlere göre olmadığı belirtildi.

Analistler yabancı döviz piyasasının sakin tavrına kanan yatırımcıların büyük zarar edebileceğine işaret etti.

Oldukça küçük kazanç oranlarından çok yüksek paraların kazanıldığı bir ortamda, kaldıraçların yani küçük kazançlara çarpan etkisi yapan borçlanma paralarının popülerliğinin çoğu zaman yatırımcıların gözünü boyadığı ve bunun yatırımcılar için tehlikeli olduğu belirtildi.

Uzmanlar örnek olarak İsviçre frankının ülkenin merkez bankasının parasının Euro karşısındaki sınırlı hareket alanını kaldırmasının ardından rekor seviyelere çıkmasını gösterdi.

Bu durumdan sadece Wall Street’teki yatırımcıların değil aynı zamanda normal yurt içi bireysel yatırımcılara aracılık yapan brokerların da zarar ettiği ifade edildi.

New York merkezli aracılık şirketi FXCM’nin müşterileri franktaki yükselişten o kadar zarar etti ki şirketin bilançosuna 200 milyon dolar zarar yazıldı.

Zararın büyük kısmının yatırımcılarının  daha fazla para kazanmak için kaldıraçlara yönelmesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Şirket zararını karşılamak için acil kredi kullanmak zorunda kaldı ancak kredilerde yüksek faize maruz kaldı.

SEC Yönetim Kurulu Başkanı Harvey Pitt, “Her türlü yatırım risklidir. Ancak bazen yurtiçi bireysel yatırımcılar için bazı yatırımlar daha riskli olabilir ve sürdürülebilir olmayabilir” dedi.

Pitt, “Yurtiçi bireysel yatırımcıların çoğu zaman yaklaşmakta olan dalgalanmadan haberdar bile olmadığının altını çizdi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bünyamin21 Ocak 2015 15:31

    böyle bir haber yayınlanıyor ve sitemizin yan taraflarında küçük yatırımcıları foreks piyasasına çekmek için elinden geleni yapan aracı kuruşlarında reklamlarını yayınlamaktan geri kalmıyorsunuz.

  • FOREKS21 Ocak 2015 13:17

    demek parayı sıfırlamak demek . ne amatöre ne profesyonele hitap ediyor , lütfen bu piyasalara girerken 1000 kere düşünün .. Türkiyede başarı oranı çok çok düşük ..