E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFord, Türkiye'de üretimi tamamen durdurdu---

Ford, Türkiye'de üretimi tamamen durdurdu

Ford, Türkiye'de üretimi tamamen durdurdu
18 Mart 2020 - 19:42 borsagundem.com

Ford Otomotiv, Türkiye'deki tüm üretimini geçici bir süreliğine durdurma kararı aldı

CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, otomotiv sanayisinde üretimi durduruyor. Türkiye'de üretim yapan otomotiv devleri de birer birer üretimlerine ara vermeye başladı. Toyota ile birlikte Ford da bugün üretimlerini tamamen durdurdu. Dün sadece Kocaeli Gölcük fabrikasında üretime ara veren Ford Otosan, bugün Eskişehir'deki tesislerde de mola verdi. Böylece Ford, Türkiye'deki üretimi tamamen durdurmuş oldu.

İŞTEN ÇIKARMA OLMAYACAK

Ford Otomotiv'den yapılan açıklamada "Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, Avrupa Ülkeleri ve Ford Motor Company ile tedarik, satış ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek; Gölcük Custom hattında 20 Mart 2020'den, Gölcük Transit hattı, Yeniköy ve Eskişehir Fabrikalarında ise 23 Mart 2020'den itibaren iki hafta süreyle üretim çalışmalarına ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Üretim harici operasyonlarımızda İş Sürekliliği Planı çerçevesinde faaliyetlerimize devam edilmektedir. Mevcut dinamikler nedeniyle alınan bu kararın etkilerinin minimum seviyede tutulması amacıyla, üretime ara verilen süre içerisinde her yıl yaz dönemlerinde uygulamaya alınan periyodik bakım çalışmaları mümkün ölçüde gerçekleştirilecek olup, konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarımızla ayrıca paylaşılacaktır" denildi. Açıklamada ayrıca "İşe ara verme nedeniyle iş akdi feshi öngörülmemektedir" bilgisi yer aldı. Ford üretime 6 Nisan'da başlamayı planlıyor.

Ford üretim durduruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.105,00
En Yüksek: 1.131,00
En Düşük: 1.102,00
Değişim 0,00 %
FK: 7,90
PD / DD: 5,31
İşlem Hacmi 1.010.988.277
Toplam Adet: 911.180
Ağırlıklı Ort.: 1.110,07
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)