E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFord Otosan için hedef fiyat---

Ford Otosan için hedef fiyat

Ford Otosan için hedef fiyat
13 Haziran 2016 - 09:23 borsagundem.com

Vakıf Yatırım,Ford Otosan'ı 44.90 TL hedef fiyat ile izleme listesine aldı

Ford Otosan'ı uzun vadeli AL, kısa vadeli "Endeks Üzeri Getiri" önerisi ve 44,90 TL/Hisse hedef fiyat (%27,6 yükselme potansiyeli) ile hisse izleme listemize ekliyoruz. Yenilenen modeller ile maliyet azaltıcı politikalara devam edecek olan Şirketin 2016 sonrası önemli bir yatırım harcamasının bulunmaması nedeniyle nakit yaratma kabiliyetinin yükselmesini bekliyor, "ağır ticari araç" segmentindeki ihracat potansiyelini değerli buluyoruz. Şirketin girmesi muhtemel yeni pazarlar en önemli yatırım hikâyelerinden birini teşkil ederken, Brexit konusunun kısa vadede izlenmesi gereken temel gündem maddesi olduğu görüşündeyiz.

2015 yılında, önceki yıl tamamlanan 1,6 mlr $'lık yatırımların meyvelerini alınmaya başlandı -- Şirket 2015'te tarihinin en iyi sonuçlarını elde ederken, üretim, satış, ihracat ve istihdam alanlarında rekorlara imza attı. Şirket ticari araç pazarında liderliği sürdürürken Türkiye'nin ihracat lideri şirketi konumuna geldi.

Nakit akımlarında artış beklentisi -- Ford Otosan'ın yenilediği ürün gamı için devreye aldığı yatırımların tamamlanması sonrasında, 2016 yılı için planlanan yatırımlar ağırlıklı olarak kamyon ve motor fabrikası olan İnönü tesislerine yönelik olacak. İnönü Fabrikası'nda 2016 yılında ürün geliştirme test yolu, 2017 yılında fabrikada görevli ürün geliştirme mühendisleri için atölye, yeni boyahane ve yeni kaynak atölyesi yatırımlarının devreye alınması planlanıyor. Dolayısıyla daha çok yenileme amaçlı yatırım harcamaları gündemde olan Şirketin 2016 ile birlikte nakit akımlarında artış bekliyoruz.

İhracat odaklı büyüme stratejisi kamyon yatırımlarıyla sürüyor -- Ülkenin ticari araç ihracatının %65'ini, toplam taşıt araçları ihracatının ise %25'ini gerçekleştiren Ford Otosan Afrika pazarındaki stratejik üssü olan Fas'ta bayi açılışını gerçekleştirerek, Rusya ve Orta Doğu'nun ardından büyümesini Afrika'ya taşıdı. İnönü Fabrikası'nda devam eden yatırımların tamamlanmasıyla 2020 yılında Ford Trucks'ın 65 ülkede yer alacak şekilde vve her 3 araçtan 1'inin ihraç edilmesi hedefleniyor.

Yenilenmiş ürün gamı ve ithal binek araç satışı pazar payı açısından önemli -- 2015 Ford Otosan ürün gamında pek çok yeniliğe imza attığı bir yıl oldu. Mondeo'dan C-Max'e, dizel otomatik Focus'tan Mustang'e uzanan geniş bir skalada yeni araçlar pazara sunuldu. 2012'den bu yana otomobil ve ticari araç ürün gamında peş peşe sunulan yeniliklerle ortalama ürün yaşı 1,2 yıla kadar indi. Diğer yandan, Şirketin üretimini yapmadığı binek araçların ithal ederek satışını gerçekleştirmesini pazar payı adına önemli katkı sağladığı görüşündeyiz.

Ford Motor'un Avrupa'daki büyüme odaklı stratejisi ihracat açısından önemli bir güç sağlamaktadır -- Ford markası 2015'te Avrupa'da 260.400 adet ticari araç satışı, %12,6 pazar payı ile 1997'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak sektör lideri oldu. Ford Otosan, Transit'in Avrupa'da, Custom ve Courier'nin dünyadaki tek üretim merkezi konumundadır. Avrupa'da satışı gerçekleşen ticari araç ürün gaamının %73'ünü, Transit araçlarının ise %81'ini üreten Şirket, Avrupa'daki büyümeden en iyi şekilde faydalanacak konumda bulunuyor. 2016'da ana ihracat pazarları olan Avrupa ülkelerindeki süregelen iyileşmenin, üretiminin yaklaşık %77'sini ihraç edecek olan Ford Otosan'a olumlu etkisinin süreceğini düşünüyoruz.

Değerleme ve Öneri - Ford Otosan için İndirgemiş Nakit Akımlarını baz alarak yaptığımız değerleme sonrası Şirket için 44,90 TL/hisse değere ulaşmaktayız. 2016 yılına ilişkin tahminlerimiz Şirketin 9,4xFD/FAVÖK ve 13,0xF/K ile işlem gördüğüne işaret etmektedir.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.138,00
En Yüksek: 1.145,00
En Düşük: 1.098,00
Değişim 1,88 %
FK: 8,14
PD / DD: 5,47
İşlem Hacmi 940.994.721
Toplam Adet: 839.833
Ağırlıklı Ort.: 1.120,21
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)