E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıForbes: Libra doların yerini alabilir---

Forbes: Libra doların yerini alabilir

Forbes: Libra doların yerini alabilir
25 Haziran 2019 - 14:15 borsagundem.com

Steve Forbes: Libra "küresel para" olarak doların yerini alabilir

Forbes Media'nın genel yayın yönetmeni Steve Forbes, sosyal media devi Facebook Inc.'in kurucusu Mark Zuckerberg'e yönelik yakın zamanda tanıtılan kripto para Libra ile ilgili açık mektup kaleme aldı.

Libra'nın 2020 yılında piyasaya sürüleceği duyurulduğunda büyük yankı uyandırdığını ve birçok eleştiriyi beraberinde getirdiğini söyleyen Forbes, Zuckerberg'e ümitsizliğe düşmeme tavsiyesinde bulundu.

“Kendine ait para” fikrinin yeni olmadığını belirterek hava yolu şirketlerinin mil programları vb uygulamalarını işaret eden Forbes, Zuckerberg'in Libra konusunda kartlarını doğru oynaması durumunda otomobiller için Henry Ford ne ise kendisinin de para ve finansın için aynısı olabileceğini söyledi.

Libra'nın asırlar önceki sikke ve kağıt para icatlarının yanındaki yerini alabileceğini vurgulayan Forbes, Zuckerberg'in parasının küresel para olarak ABD Doları'nın yerini alabileceğinin altını çizdi.

“Diğer tüm kripto paralardan halihazırda çok önde olmanızın bir nedeni değeri istikrarlı olan bir paranın temel önemini fark etmiş olmanız.” ifadesi yer alan mektupta, kripto paraların çoğunun aşırı volatil olması nedeniyle spekülatif araçlar olduğunu ancak gerçek para anlamında “işe yaramaz” olduğuna dikkat çekti.

Forbes, “Aklı başında hiç kimse Bitcoin üzerine 24 saatten daha uzun bir sözleşme yazmaz.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet26 Haziran 2019 12:36

    dolar altın karşılığı basılmayan para birimidir. kara para misali.. bi yerlerde basılıyor tüm dünyaya dağıtılıyor. bitkoin de aynı.. altın karşılığı değil. bir merkeze bağlı olmayan, müdahele edilemeyen ve kara para olup olmadığı sorgulamayan para. ammaa teknoloji geliştikçe ve yaygınlaştıkça ortaya çıkması sürpriz olmayan/elzem olan sanal para. 

  • Nihat25 Haziran 2019 19:40

    Dünyayı rezalet çukuruna batırmak istiyorlar!  Güçleri yetecek mi?  Hayır!  Zor  bir geçiş dönemi yaşanacak!  Şu haberdeki zevata bakar mısınız?  Tam bir palyaço!  Ahir zamanın akıl almaz hile ve tezgahları!  Aslına bakarsanız altından daha sağlam hiç bir yatırım olmamıştır. Facebook u da derin güçler kendi özel amaçları için kullanmak istedikleri çok açık.

  • TheFacts25 Haziran 2019 15:08

    Amaçlanan devletlerin regüle edip merkez bankaları ile paralarını yönetmediği, farklı devletlerin farklı politikalarına göre değil, küresel şirketlerin dünya finans sistemini tek başlarına yönettiği tam kapitalist finans düzeni. Zengin daha zengin ve dokunulmaz, devletler işlerine karışamaz. Bunu yapanlar yine dünyada 200 küsur devletin merkez bankasını yönetenler, bizimki dahil. 

  • Yorum25 Haziran 2019 14:43

    Yahudi propagandası