E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFonlar satışa başladı ralli durdu---

Fonlar satışa başladı ralli durdu

Fonlar satışa başladı ralli durdu
10 Temmuz 2020 - 09:57 borsagundem.com

Çin’in devlet destekli fonların satışa başlaması rallinin duracağının sinyalini veriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in dev şirketleri Cuma günü devlet destekli fonların satışa başlamasıyla düştü. Uzmanlar bu durumun Çin hükümetinin sekiz gündür yükselen Çin borsasında hisse balonu oluşturmasını engelleme çabası olarak gördü.

Pekin hükümetinin borsalardaki rallinin hızı üzerindeki rahatsızlığı, hükümetin sahip olduğu bir çift fonun bu hafta yükselen hisse senetlerini azaltma planlarını açıkladığı Perşembe günü ortaya çıktı.

Shanghai Wanji Varlık Yönetiminin Fon Yöneticisi Niu Chunbao, düzenleyiciler borsaların tehlikeli bir alana gittiğini net bir şekilde ortaya koydu yorumunu yaptı.

Chunbao’ya göre Çin borsası küçük bir düzeltme ile yoluna devam edebilir. Şanghay’ın en büyük hisse senetlerinden oluşan SSE 50 Endeksi Cuma günü% 2.4’e kadar düştü.

Ülkenin ulusal emeklilik fonu olan Çin Sosyal Güvenlik Fonu Ulusal Konseyi, Çin Halk Sigorta Şirketi'nde (PICC) % 2'ye varan bir hisse satmayı planladığını açıkladı. Varlıkları 2,2 trilyon yuanı (314 milyar dolar) bulan fonun satışını “düzenli elden çıkarma faaliyetlerinin” bir parçası olduğunu söyledi.

Çin'in kendi yetiştirdiği yonga üreticilerini (çip üreticisi) teşvik etmeyi amaçlayan çok daha küçük devlet destekli bir fon olan Ulusal Entegre Devre Endüstrisi Yatırım Fonu A.Ş., üç şirketteki hisseleri boşaltma planlarını açıkladı. Tekstil üreticisi Wuxi Taiji Industry, Shenzhen Goodix Technology ve Pekin BDStar Navigation. Bu şirketlerin hisseleri %2,5 üzerinde değer kaybetti.

Çin bu hafta bütün küresel piyasaları geride bırakırken hisse senetlerine toplamda 1 trilyon dolarlık değer kattı.

Dünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları

Endeks yükselen trendin altında, görünüm zayıflıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Temmuz 2020 12:14

    Fon dediğide, bizim kredili işlem yapan z mi x mi o okuşak işte... :D

  • Sağlamcı 10 Temmuz 2020 11:48

    Zaten uzun süreli çıkış olduğu ortada. Biraz borsanın dinlenmesi lazım.  Ayrica virüs tehlikesi geçmiş değil, şirket kârları geçen seneye kıyasla daha aşağılarda gelecek,  daha bu önlemler ne kadar sürecek belli değil.  Yanı borsa bana göre hızlı bir cikis yapti ve biraz dinlenmesi iyi olacak gibi. Diğer borsalarda zaten aynı tavrı sergilemeye başladı ve birlikte hareket edecekler gibi görünüyor sanki