E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFonlar için istikrar uyarısı---

Fonlar için istikrar uyarısı

Fonlar için istikrar uyarısı
04 Temmuz 2013 - 07:52 borsagundem.com

Çin Başbakanı Li Keqiang, mali fonların ekonomik büyümede istikrar sağlanmasına yardımcı olmasını istediğini söyledi

Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkede büyüme noktasında yaşanan sıkıntıları işaret ederek mali fonların istikrar için kullanılması gerektiğini dile getirdi.
Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde paranın yerel tüketimi arttırma amaçlı kullanılması gerektiği yönünde açıklamalar artıyor. Çin’de son dönemde gelen veriler büyüme dair olumsuz sinyaller verirken hükümet ekonomi üzerini baskıyı azaltmak için sözlü açıklamalar ile süreci yumuşatmaya çalışıyor.
Özellikle nakit sıkışıklığı ve kredi piyasalarındaki gerilim nedeniyle son günlerde gözlerin çevrilmiş olduğu Çin’de büyüme beklentileri de arka arkaya aşağı yönlü revize ediliyor. En son aralarında Goldman Sachs'ında bulunduğu bankalar ülke için büyüme beklentisini yüzde 7.5’ten 7.4’e çekmişti.
Yüksek maliyetli krediler büyüme modelinden tüketici harcamalarına bağlı büyüme modeline geçen Çin’de Hükümet süreci desteklemek için reformları genişletmek için pilot serbest ticaret bölgesi planını onayladı. Büyüme endişelerinin ile Li Keqiang, istikrar sağlama çabaları kapsamında mali fonların, gecekondu bölgelerinin yeniden geliştirilmesi ve temel altyapının geliştirilmesi için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)