E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFon yöneticilerinin krizden sonra aldığı hisseler---

Fon yöneticilerinin krizden sonra aldığı hisseler

Fon yöneticilerinin krizden sonra aldığı hisseler
25 Mart 2020 - 13:01 borsagundem.com

Çin’den gelen virüsün piyasaları sarsmasından sonra en önemli hedge fon (riskli fon) yöneticilerinin aldığı hisseler

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasaların korona virüs yüzünden krize girmesinin ardından hedge fon (riskli fon) yöneticileri hisseleri toplamaya başladı.

Hedge fon yöneticisi Bill Ackman’ın sahip olduğu Pershing Square Capital bu dönemde 2,5 milyar dolarlık hisse topladı. Aldığı hisseler Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway (BRKB), Starbucks (SBUX), Hilton (HLT) ve Lowe (LOV) oldu.

Diğer hedge fon yöneticileri de hisse eklemeye devam etti. Appaloosa Management varlık şirketinden David Tepper, Amazon (AMZN), Google (GOOGL), Alibaba (BABA) ve yarı iletken üreticisi Micron Technology (MU) hisselerini aldı.

Bill Ackman geçtiğimiz günlerde Bloomberg News’e yaptığı açıklamada ülkesi için uzun vadeli düşündüğünü ve açığa satış yapmayacaklarını söyledi. Hilton’un hisselerinin 120 dolardan 60 dolara düşmesinin çok cazip olduğunu iletti.

ABD'de ise Senatörler ve Beyaz Saray 2 trilyon dolarlık korona virüs destek paketini onayladı. Şu anda ABD tarihinin en büyük teşvik paketi olarak gösterilen bu paket kapsamında birçok ABD vatandaşına 1.200 dolarlık çek verilecek, küçük işletme sahipleri için 367 milyar dolarlık kredi programı oluşturulacak ve çeşitli sektörler, şehirler ve eyaletler için 500 milyar dolarlık özel bir fon kurulacak.

Öte yandan, Çin Merkez Bankası'nın 2015'ten sonra ilk kez gösterge mevduat oranında gelecek günlerde indirime gidebileceği haberleri sonucunda Asya borsaları 2008 krizi sonrası en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Merkez Bankaları, piyasaları paraya boğuyor

Yatırım fonlarına 10 milyar dolarlık destek paketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)