E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFon yöneticileri "Boğa piyasası" dedi---

Fon yöneticileri "Boğa piyasası" dedi

Fon yöneticileri Boğa piyasası dedi
19 Ağustos 2020 - 09:46 borsagundem.com

Bank of America’nın anketine göre Wall Street fon yöneticileri boğa piyasasının güçlü olduğuna inanıyor. Ankete göre fon yöneticileri altınınsa fazla değerlendiğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs salgınının ve kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin oluşturduğu belirsizliğe rağmen New York borsasında izlenen ralli şüpheleri de beraberinde getiriyor. Fakat Bank of America’nın 18 Ağustos tarihinde paylaştığı ankete göre fon yöneticileri borsalardaki boğa piyasasına inanıyor.

Financial News’te yer alan habere göre, BoA anketi, hisse senetlerinin ağırlıkları %12 oranında arttığını gösteriyor. Bu artışın %7’lik oranı ise temmuz ayından bu yana gerçekleşti. ABD borsalarında S&P 500 endeksi mart ayından bu yana %51 oranında yükseldi ve Nasdaq kompozit endeksi ise aynı süreçte %62 oranında yükselerek 33’üncü rekor seviyesine yakın seyrediyor.

Borsa rallisini kaçırmak istemiyorlar

 Bankanın aylık fon yöneticisi anketi, borsadaki boğa piyasasını kabul edenlerin oranının ayı piyasasını düşünenlerden %35 ila %46 aralığında daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Temmuz ayındaki ankette fon yöneticilerinin %47’si borsanın halen ayı piyasasında olduğunu düşünüyor ve sadece %40’lık bir kısım yatırımcı boğa piyasasına inanıyordu.

Önümüzdeki 12 ay içinde küresel karların artmasını bekleyen yatırımcıların net yüzdesi 21 yüzdelik puan artarak %57'ye yükseldi. Bu oran Mart 2017’den bu yana görülen en hızlı artış. Ankete göre şirket hisselerinin aşırı kaldıraçlı olduğunu düşünenlerin oranı ise %10 düştü.

Altın kısa bir aranın ardından 2 bin doların üstünde

Bu arada fon yöneticileri, altın rallisi konusunda ikna olmadı. Altının aşırı değerlendiğini düşünenlerin net oranı %31 ve bu oran 2011’den bu yana görülen en ciddi artışı gösteriyor. Eşit ağırlıklı hisselerinin, tahvillerin ve altın portföylerinin aşırı değerlendiğini düşünenlerin oranı ise 2008 yılından bu yana en yüksek seviyede. Altının onsu 18 Ağustos tarihinde tekrar 2.000 doları geçti. Ons bu sene %31 değer kazandı.

Habere göre doların küresel piyasalarda zayıflamasıyla Euro Bölgesi ve gelişmekte olan piyasalarda hisselerin giderek daha fazla satın alınmasını sağladı ve enflasyon ticaretinde bir rotasyonun başlangıcı oldu. İmalat malları, banka ve düşük sermayeli hisselerine olan talep artarken tahvillere, nakde ve teknoloji hisselerine olan talep de azalıyor.

Banka hisseleri yükselişine devam edebilir

Boğalar için zafer yılı geliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)